AnasayfaGenelEğitim

Heinrich Böll’den kırsal kalkınma&yenilenebilir enerji yüksek lisans bursu!

Heinrich Böll’den kırsal kalkınma&yenilenebilir enerji yüksek lisans bursu!

Heinrich Böll Stiftung Derneği, ağırlıklı araştırma alanı olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji/enerji verimliliği konularını seçmiş olan yüksek lisans öğrencilerine üçüncü sömestrlerinden itibaren en fazla iki sömestr boyunca burs veriyor.

Hazırlanan tezlerde konuların toplumsal cinsiyet açısından ele alınması dernek tarafından ayrıca önemseniyor. Dernek, düzenlenecek olan bu burs programıyla, belirlenen alanlarda araştırma yapacak öğrencileri desteklemek, genel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve eğitimlerinin ardından uzmanlık alanlarında çalışmalarını teşvik etmek istiyor.

Aylık 150 Euro olan burs miktarının yanında, iki sömestr başında öğrencilere 150 Euro tutarında araştırma ve kitap parası verilecek.

Burs süresi boyunca bursiyerler için Heinrich Böll Stiftung Derneği tarafından bir alt program oluşturulacak. Bursiyerler bu programa katılabilecekler. Burs süresince öğrencilerin çalışma alanlarıyla ilgili yurt içindeki ve dışındaki konferans, seminer, sempozyum gibi etkinliklere katılmaları desteklenecek.

Başvuru koşulları

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin yüksek lisans öğrencileri için düzenlediği bursa başvuruda bulunabilmek için:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Türkiye’de YÖK tarafından tanınmış bir üniversitede yüksek lisans programına kayıtlı olmak,
  • Ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji / enerji verimliliği konularını belirlemiş olmak,
  • Başvuru yapacak yüksek lisans öğrencilerinin ikinci sömestrlerinde olmalari gerekiyor.

Bursiyerlerin seçilmesi ve kriterler

Başvurular posta yoluyla, yazılı olarak Heinrich Böll Stiftung Derneği’ne yapılacaktır. Bu başvurular danışma kurulu tarafından ön elemeden geçirilecektir. Danışma kurulu ön elemeyi geçen öğrencilerle mülakat yapacak ve burs almaya hak kazanan öğrencileri belirlenecek. Danışma kurulu bursiyerleri belirlerken cinsiyet eşitliğine dikkat edecek.

Öğrencilerin daha önceki eğitim hayatlarındaki başarı durumları, sosyal ve politik motivasyonları, herhangi bir sivil toplum kuruluşunun faaliyetlerinde aktif olarak yer almaları, başvurular değerlendirilirken dikkate alınacak kriterler arasında. Başka bir kuruluştan burs almıyor olmak bir diğer önemli kriterdir. Başvuruda bulunan öğrencilerin sosyo-ekonomik durumu değerlendirmede göz önüne alınacak.

Başvuru tarihi

Başvurular, Mart ayından sonra aşağıdaki adrese posta, kargo veya e-mail yolu ile yapılmalı. Başvurular Temmuz ayı içinde değerlendirmeye alınacak ve Ağustos ayı içinde belirlenecek bir tarihte ön elemeyi geçen öğrencilerle mülakat yapılacak.

Bir sonraki dönem için belirlenen son başvuru tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma

Detaylı bilgi için tıklayınız.