AnasayfaKalkınma

İhtiyaç Haritası, IDEMA ve INOGAR İspanya’da düzenlenen Avrupa Sosyal Ekonomi Konferansı’na katıldı

İhtiyaç Haritası, IDEMA ve INOGAR İspanya’da düzenlenen Avrupa Sosyal Ekonomi Konferansı’na katıldı

Sosyal ekonomi alanındaki farkındalığı artırmayı amaçlayan ve her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Sosyal Ekonomi Konferansı, bu yıl 13-14 Kasım tarihlerinde İspanya’nın San Sebastian şehrinde düzenleniyor. Konferans, İspanya Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı tarafından, Avrupa Sosyal Ekonomisi ve CEPES ile diğer kurumsal ortakların iş birliğiyle düzenleniyor.

Son yıllarda Avrupa ve küresel düzeyde yaşanan olaylar, ekonomiyi, refahı ve çevreyi bütünleştiren ekonomik ve sosyal yönetim modellerine olan ihtiyacın altını çizdi. Bu bağlamda, Avrupa Birliği Konseyi, sosyal ekonomiyi, insanların ve gezegenin hizmetinde bir ekonomi inşa etmek için stratejik önceliklerinden biri olarak görüyor.

Bu kapsamda, her yıl farklı temalara odaklanan konferansın bu seneki ana teması “Toplum, Gezegen, Aksiyon” olarak belirlendi.

Konferans, Birleşmiş Milletler Sosyal Ekonomi ve Dayanışma Kararı, Avrupa Sosyal Ekonomi Eylem Planı gibi önemli kilometre taşlarının tüm potansiyelini harekete geçirmenin yanı sıra kolektif, dayanışma ve demokratik girişimcilik modellerinin görünürlüğünü güçlendirmek için bir eylem çağrısı olarak nitelendiriliyor.

Konferans kapsamında yer verilen Avrupa Sosyal Ekonomi Ödülleri’nin 2.’si, 14 Kasım’da saat 18.30’da gerçekleşecek.

2021 yılında Slovenya’da gerçekleştirilen Avrupa Sosyal Ekonomi Konferansı’nda İhtiyaç Haritası, Sosyal Ekonomi ödülüne layık görülmüştü.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: