AnasayfaKalkınmaEkonomik Kalkınma

Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Gelişme Merkezi(RRDC) Strateji Çalıştayı 16 Haziran’da Gaziantep’te Gerçekleşti

Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Gelişme Merkezi(RRDC) Strateji Çalıştayı 16 Haziran’da Gaziantep’te Gerçekleşti

Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İhtiyaç Haritası’’nın yürütücüsü olduğu afet bölgesi için çalışan kurumların birlikte hareket etmesi ve koordinasyonu amacıyla kurulan Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Gelişme Merkezi (RRDC) çalıştayı 16 Haziran’da Gaziantep’te gerçekleşti. 

Çalıştayda, RRDC strateji belgesi kapsamında bölgede aktif olarak yer alan diğer sivil toplum örgütleri, kamu ve yerel paydaşlarla proje fikirleri tartışıldı ve atölye gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım “Deprem felaketinin gerçekleştiği 11 ilimiz hepimizin sorumluluğunda. Burada ilk günden itibaren yanımızda olan İhtiyaç Haritası ekiplerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

İhtiyaç Haritası’ndan Mehmet Sarıca “Sahada doğru bilgiye ulaşmak çok önemli. İhtiyaç Haritası olarak ilk günden itibaren afet bölgelerinde saha çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Çalıştaya katılan kuruluşlarla RRDC aktiviteleri kapsamında katkı sağlayabileceği alanlar tartışıldı. Katılımcılar, RRDC tarafından hangi hizmetler sunulmalı, RRDC’nin yönetim ve organizasyon modeline yönelik önerilerin neler olduğu ve verilen hizmetlerin etkisi ve sürdürülebilirliğini artırmak için neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini belirtti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: