AnasayfaEğitimSosyal Kalkınma

İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı’nda ‘Okul Çağındaki Çocukların İyilik Hallerinin Artırılması’ Projesi Başladı

İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı’nda ‘Okul Çağındaki Çocukların İyilik Hallerinin Artırılması’ Projesi Başladı

Ankara Avustralya Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve INOGAR tarafından Hatay İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı’nda yürütülen ‘Okul Çağındaki Çocukların İyilik Hallerinin Artırılması’ projesi, afet sonrası konteyner yaşam alanında yaşayan çocuklar, ebeveynler ve bakım verenlere yönelik sömestr dönemi aktivitelerini içeriyor.

Proje, eğitimin çocukların gelişimindeki rolünün altını çizerek, kriz ve afet dönemlerinde eğitim süreçlerinin kesintiye uğramamasına dair toplumsal farkındalığın yükseltilmesini hedefliyor. Proje, eğitimin bir hak olmanın yanı sıra toplumsal kalkınmanın temel yapı taşı olduğu vizyonuna dayanıyor.

Proje ile çocukların, ebeveynlerin ve bakım verenlerin eğitim hakkı farkındalığının artırılması, psikolojik ve sosyal iyilik hallerinin güçlendirilmesi ve afet durumlarında toplumların çeşitli aktörler tarafından desteklenmesine yönelik güvenin tesis edilmesi amaçlanıyor.

Projenin ilk adımı olarak, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik ‘Çocuk Hakları ve Eğitim Hakkı’ konulu seminerler düzenlendi. Bu seminerlerde, çocukların toplumsal yaşamdaki rolleri, hakları ve iyi geleceklerine yönelik tartışmalar gerçekleştirildi. Seminerleri 10-14 yaş grubuna verilecek ikinci aktivite takip edecek. Bu seminerler, Şubat ayının ilk iki haftasında, konteyner yaşam alanında yaşayan 249 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Projenin diğer hedef grubunu ise ebeveynler ve bakım verenler oluşturuyor. Projenin son aktivitesi kapsamında ebeveynler ve bakım verenlere yönelik düzenlenen seminerlerde, çocuk hakları ve eğitim hakları üzerine farkındalık artırıcı bilgiler paylaşılacak. Bu seminerlerde, okula dönüş sürecini kolaylaştıracak pratik bilgiler ve destek mekanizmaları hakkında bilgilendirmeler yapılması planlanıyor.

Proje aktivitelerine katılımı teşvik etmek amacıyla ‘Okula Dönüş Destek Paketi’ kitlerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Projenin promosyon materyalleri, deprem sonrası ekonomik kısıtlılıklar yaşayan ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlandı. Ebeveyn ve bakım veren seminerlerinin ardından gerçekleştirilecek olan kitlerle, çocukların okula devam motivasyonunun artırılması hedefleniyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: