Anasayfaİnovasyon

İzQ Girişim Portalı Platformu Erişime Hazır!

İzQ Girişim Portalı Platformu Erişime Hazır!

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi kapsamında hayata geçirilen proje İzmir’deki girişimcilik ekosistemini büyütmeyi hedefliyor. İzQ Girişim Portalı platformu, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezlerinin birbiriyle kesişmesini sağlayacak ve bir işbirliği alanı oluşturacak.

Kurumlar ve girişimciler  İzQ Girişim Portalı’nda buluşuyor problemler çözüme kavuşuyor. Peki İzQ Girişim Portalı platformu  nasıl çalışıyor?

Firmalar, Belediyeler ve STK’lar karşılaştıkları sorunları platforma kaydedecekler. Portala giriş yapan girişimciler gerek bu sorunları gerek iş dünyasının, kentin karşılaştığı sorunları görüntüleyip bunlar için projeler hazırlayıp, çözümler geliştirecekler. Bu şekilde İzQ Girişim Portalı doğrudan problemi hedef alan, çözüm odaklı bir merkez olma görevi üstlenecek. İzQ Girişim Portalı’na erişim sağladığınızda sizi “ihtiyaç ya da sorun tanımla “ ya da “ çözüm öner “ şeklinde iki ayrı başlık karşılayacak. Portalın basit ve anlaşılır bir arayüzü var. Birçok girişimci için yeni bir şans olacak olan portal, yaşanan sorunlara çözüm üretmek için hazırlanmış çok parlak bir proje.

İzQ Nedir ? Neyi Amaçlar?

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İzmir’in inovasyon ve girişimcilik kentine dönüşümünü temel alan, İzmir’de girişimcilik ve inovasyon farkındalığının artırılması ile ekosisteminin geliştirilmesi hedefleyen  bir merkez olup, “İzQ Girişimcilik Merkezi” ve “ “İzQ İnovasyon Merkezi” olmak üzere iki ayrı binada konumlanmıştır. İzQ Girişim Portalı projesi  ile iki merkez arasındaki iletişim sağlanmış olacak.

Girişimcilik Merkezi tarafında; girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak, girişim fikirlerinin ticarileşmesi, büyüme ve uluslararasılaşması amacıyla fon kaynakları, mentorluk, eğitim, etkinlik, network  gibi  imkanlar sunmak ve girişimcilere yönelik fiziki ortamlar tahsis etmek  üzere bir misyon üstleniyorlar.

İnovasyon Merkezi tarafında ise; büyük şirketlerin Ar-Ge ve inovasyon merkezlerini İnovasyon Merkezlerine çekerek onlara fiziksel altyapıyı sağlarken, merkezin İzmir’deki üniversiteler ile bu büyük şirketler arasında bir köprü vazifesi görmesini hedefliyorlar. 

Bu şekilde  büyük şirketlerin nitelikli eleman ihtiyacını üniversiteler üzerinden sağlamasını  ve şirketler bünyesinde proje geliştirmelerinin önünün açılmasını  amaçlıyorlar.

 

İzQ link 

https://www.izq.com.tr 

Portal link 

https://www.izq.com.tr/GirisimPortali

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: