AnasayfaEkolojiUlaşım

KADergi’nin “Bisiklet ve Kalkınma”sayısı çıktı!

KADergi’nin “Bisiklet ve Kalkınma”sayısı çıktı!

KADergi, Kalkınma Atölyesi tarafından düzenli olarak her üç ayda bir yayımlanan sosyal kalkınma odaklı bir dergidir. Okurları tarafından ücretsiz bir şekilde temin edilebilen dergi, onuncu sayısında “Bisiklet ve Kalkınma” konusunu odağına aldı. Dergi aracılığıyla çeşitli alanlardan bir araya gelerek yazılarını kaleme alan kişiler, bu sayıda bisikletin sosyal kalkınmaya dair katkısını birçok farklı bakış açısından ele alıyor. Ekonomi, eğitim, sanat, barış ve sağlık gibi alanlardan yola çıkarak sosyal kalkınmayı yakalayan dergi, “Bisiklet Dostu En İyi 10 Kent, Kadınların Bisiklet Hareketi ve Bisiklet Hırsızları Film İncelemesi” gibi yazılarla okuyucularına ulaşıyor.

Kalkınma Atölyesi Kooperatifi ise ülke kalkınmasına dair her ölçekteki projelerin sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve başarılı olmasına katkı sağlamak amacıyla 2004 yılında sosyal kalkınma çalışmaları yürütmek isteyen bir grup gönüllü genç tarafından kurulmuştur.

Kalkınma Atölyesi amaçlarını şu şekilde açıklıyor; günümüzde sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliklerin genel kalkınma politikaları ve projelerine dahil edilmesi gerektiği fikri ortaya çıkmıştır. Bu fikir 1992 yılında Rio’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi ile başlamış olup Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Amaçları’nın açıklanması ile sürmektedir. Bu amaçlar arasında aşırı yoksulluğun ve açlığın yok edilmesi, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması, anne ve çocuk sağlığının geliştirilmesi, kadınların etkinliğinin artırılması, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve kalkınma için küresel iş birliğinin sağlanması vardır. Kalkınma Atölyesi’nin temel amaçları da bu amaçlar ile örtüşmektedir.

Derginin PDF versiyonuna ulaşmak için tıklayınız.