AnasayfaEğitimGöç ve Mülteciler

Kadir Has Üniversitesi STK Clinique Eğitimleri ‘Türkiye’de Göç-II İçin Başvurular Başladı!

Kadir Has Üniversitesi STK Clinique Eğitimleri ‘Türkiye’de Göç-II İçin Başvurular Başladı!

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES) tarafından yürütülen STK Clinique eğitimleri ‘Türkiye’de Göç-II’ ile devam ediyor. Eğitim, İGAM (İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi) işbirliğiyle 15 Ocak 2019 tarihinde düzenlenecek.

Eğitimin ilk kısmında; BMMYK İstanbul Saha Ofisi Sorumlusu Elif Selen Ay ve BMMYK Kıdemli Mülteci Koruma Asistanı İpek Miscioğlu Kuruüzüm, ‘STK’lar, Yerel Yönetimler ve Topluluk Temelli Yaklaşım’, İGAM Başkanı Metin Çorabatır ise ‘Göç Konusunda Kamu-STK İşbirliği ve Birleşmiş Milletler’in Etkisi’ üzerine interaktif sunumlar yapacak. Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şenol Sert’in kolaylaştıracağı eğitimin ikinci kısmında ise katılımcılar ‘Sahada Göç’ başlıklı bir simülasyonda rol alacak.

STK Clinique, STK çalışanları, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bilgi ve becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor ve bu grupların katılımını teşvik ediyor. ‘Türkiye’de Göç-I’ başlıklı STK Clinique’in devamı niteliğinde ve sektörler arası iletişim ve işbirliğini kuvvetlendirmek amacıyla yerel otoritelere de açık olacak ‘’Türkiye’de Göç- II’’ eğitimi, Kadir Has Üniversitesi Araştırma Merkezleri Binası’nda verilecek. Bu, 17. STK Clinique eğitimi olacak.

STK Clinique Nedir?

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi tarafından oluşturulan STK Clinique, ayda ortalama iki defa sivil toplum çalışmalarını desteklemek üzere eğitimler düzenliyor. Bir gün süren eğitimler, sivil toplum kuruluşlarının hızla değişen dünyaya uyum süreçlerine destek olmayı amaçlıyor. STK Clinique, sivil topluma gönül vermiş gençlerin bilgiyle donanmalarını, becerilerini güçlendirmeyi ve karar alma süreçlerine daha etkin katılım sağlamasını hedefliyor. Eğitim konuları hem ülkemizde hem de dünyadaki güncel gelişmelere ve temelde STK’ların aktif rol oynadığı alanlara odaklanıyor.

‘İyi Yönetişimi Yakalamak: Sivil Toplum ve Gençliğin Güçlenmesi’’ projesi  kapsamında düzenlenen eğitimler, katılımcılar ve eğitimciler için bir diyalog platformu yaratıyor. STK Clinique programları bunun yanı sıra kendini yenileyen, deneyimli eğitmenlerle tanışma, onların  bilgi ve vizyonlarından ilham alma fırsatı sunuyor.

Başvuru için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi 9 Ocak 2019!

Kaynak