AnasayfaKalkınmaKadın

Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100. Yılında Yeni Bir Rekor Daha Kırdı!

Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100. Yılında Yeni Bir Rekor Daha Kırdı!

Hatay’da gerçekleştirilen dalışta milli dalgıç, 105 metreyi aşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Ercümen, bu başarısını Cumhuriyet’in 100. yılına armağan etti.

Milli dalgıç Şahika Ercümen, “paletsiz değişken ağırlık” kategorisinde 105 metre olan dünya rekorunu 106 metre ile kırarak tarihe geçti. Bu büyük başarısını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılına armağan etti.

Şahika Ercümen, 17 Ekim’de Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Karamağara Koyu’nda “Hatay’a nefes ol” sloganıyla gerçekleştirdiği dalışta, önceki rekoru elinde bulunduran Sırp dalgıç Lena Balta’nın 105 metrelik rekorunu geride bırakarak 106 metre ile yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Cumhuriyet’in 100. yılında ülkeye bir dünya rekoru hediye etmekten büyük gurur duyduğunu belirtti. Şahika, “Cumhuriyeti’mizin 100. yılında ülkemize bir dünya rekoru kazandırdığım için çok mutluyum. Cumhuriyet kadını ve milli sporcu olarak herhalde daha büyük bir gurur olamazdı. Nice yüzyıllara diliyorum. Tabii ki ülkemizi temsil etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: