AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaKentler ve Yerel Kalkınma

Laos’ta Küresel Hedefler ve Sürdürülebilir Kalkınma Toplantısı Gerçekleşti.

Laos’ta Küresel Hedefler ve Sürdürülebilir Kalkınma Toplantısı Gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Klakınma Programı (UNDP) Direktörü olan Helen Clark geçtiğimiz günlerde Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti ve Laos’un sürdürülebilir kalkınması hakkında açıklamalarda bulundu.
29 Kasım 2015 tarihinde 12.’si gerçekleştirilen ve 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı Laos Üst Düzey Yuvarlak Masa Toplantısına BM Kalkınma Programı Direktörü Helen Clark katılım gösterdi. Toplantının açılış konuşması yapan Clark; BM Genel Kurulu’nda belirlenen yeni Küresel Hedefler’in aynı zamanda Laos’un yeni geliştirdiği ve uygulamaya başladığı 8. Ulusal Sosyo-Ekonomik Kalkınma Planı içerisinde yer aldığını belirtti.
Clark yaptığı açılış konuşmasında “2015 Sonrası Kalkınma Planı için olan süreçte ulusal danışma toplantılarıyla birçok katkı sunan Laos Cumhuriyeti, bu süreçte sadece hükümetin görüşlerini değil, aynı zamanda sivil toplumun, özel sektörün ve vatandaşlarının da görüşlerinin yansıtılmasını sağladı.” dedi. Ayrıca Küresel Hedefler’e de değinen Clark, şunları söyledi: “Laos Cumhuriyetinin Başkanı Choummaly Sayasone’de dahil olmak üzere dünya liderleri 17 Küresel Hedef için bir anlaşma sağladı ve New York’ta Ekim ayında bunları kabul ettiler. Böylece, 2030’a kadar yoksulluğun bitirilmesi, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, iklim değişikliği gibi konuların üstesinden gelineceği üzerine anlaşmaya varıldı.”
Helen Clark, görüşme sonrasında hükümet, sivil toplum ve özel sektörden kadın liderler ile Laos’taki kadınların BM tarafından güçlendirilmesi noktasında daha fazla ve halihazırda neler yapabileceği konusunda görüşmelerde bulundu