AnasayfaSağlık&HijyenKarbon Piyasaları

Londra’da Hava Kirliliğinden Sorumlu Yeni Bir Grup: @PigeonAir

Londra’da Hava Kirliliğinden Sorumlu Yeni Bir Grup: @PigeonAir

Hava kirliliği konusunda çalışmalar yapan Plume Labs tarafından başlatılan proje ile güvercinlere özel bir yelek giydirilip uçtukları bölgelerde hava kirliliği ölçüp, tweet atmalarını sağlamaktadır.

Londra 9 milyona yaklaşan nüfusu ile büyüyen metropollerin küresel sorunu olan hava kirliliği seviyelerini azaltmayı hedeflemekte ve bu konu üzerine geniş kapsamlı veri toplamak için Pigeon Air Patrol (Güvercin Devriyesi) adıyla güvercinlerin oluşturduğu ekip ile uçarak sırtlarına takılan ufak bir cihaz sayesinde Londra’daki hava kalitesini ölçümlüyor.

Cihaz sayesinde havadaki azot dioksit oranını ölçen cihazlar, araçların yol açtığı hava kirliliği de ortaya çıkarmıştır. Güvercinlerin uçtuğu rota, GPS‘den de takip edilip ve kullanıcılar ile paylaşılıyor. Ayrıca @PigeonAir hesabından takip edilebilecek veriler sayesinde hava kalitesinden haberdar olunması sağlanmaktadır.

Güvercin Devriyesi projesini gerçekleştiren Plume Labs’in mobil uygulamasında uzun süre dışarı çıkılmaması için uyarılar neredeyse her gün kullanıcılara iletilmektedir.