Anasayfaİklim DeğişikliğiKüresel Isınma

Meksika İklim Değişikliğine Karşı Harekete Geçti

Meksika İklim Değişikliğine Karşı Harekete Geçti

Meksika, motorlu araçların yarattığı hava kirliliğine ve tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliğine karşı harekete geçti.

Paris COP21 anlaşmasından sonra birçok ülke ve şehirde çevresel sürdürülebilirlik uygulamalarına geçerken Meksika da motorlu araçların yarattığı hava kirliliğine karşı harekete geçti. Bu kapsamda metro ve metrobüse ağırlık veren ulaşım sistemine geçmiş olsa da, vatandaşın sağlığını gelecekte de gözetecek bir ulaşım düzenlemesi planlıyor. Özellikle yaşlı, genç ve dezavantajlı nüfusu etkileyen ve bazı şehirlerde %30’a ulaşan hava kirliliği oranını  düşürmek için Meksika, insanları yürümeye, bisiklet ve elektrikli araç kullanmaya teşvik ediyor.

Bu kapsamda, Mexico City (Meksika), C40 Belediye Başkanları Zirvesi’ne 30 Kasım-2 Aralık 2016 tarihlerinde ev sahipliği yaptı. Zirvede, yüzlerce kent ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan lider bir araya geldi ve en önemli başlıklarda biri olarak hava ve çevre kirliğini görüştü. Meksika, 2025 yılına kadar, gerçekleştireceği uygulamalarla iklim değişikliğini körükleyen hava kirliliği oranını düşürmeye söz verdi.

Kaynak

Haber: Selin Belce