AnasayfaEğitimEkonomik Kalkınma

Oxford Üniversitesi’nin Ücretsiz Çevrimiçi Eğitim Kursları Başlıyor

Oxford Üniversitesi’nin Ücretsiz Çevrimiçi Eğitim Kursları Başlıyor

Oxford Üniversitesi yeni kitlesel çevrimiçi eğitim kurslarıyla ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak.

Dünyanın en iyi üniversitesi Oxford, Şubat 2017’de başlayacak olan çevrimiçi açık eğitim kurslarıyla birlikte Berkeley, Harvard ve MIT üniversiteleri gibi kitlesel kurslar sağlayacak. Şubat 2017 de başlayacak olan programda Oxford, kar amacı gütmeyen eğitim kurumu edX’le ortak olacak. Yoksulluktan Refaha: Ekonomik Kalkınmanın Anlaşılması başlıklı eğitimlerde ekonomi sınıfınını temel alan kurslar verilecek.

Oxford Üniversitesi’nin bu eğitimleri sunmasındaki temel amacı hükümetlerin ekonomik kalkınmada ne kadar önemli bir rol oynadığını üniversite bakış açısıyla sunmak. Ayrıca dünya genelinde bu tarz eğitimler düzenleyerek genel yetkililerin, öğretmenlerin, girişimcilerin, gazetecilerin ve vatandaşlarınekonomik kalkınma alanında daha iyi bir eğitim almalarına olanak sağlamak.

Oxford Üniversite’sinin bir diğer amacı ise eğitimi üniversitenin dışına taşımak ve dünyanın neresinde olursa olsun insanların kendi topluluklarını ve ülkelerini anlamalarına yardımcı olmak. Eğitim 6 hafta boyunca günde 2 ila 3 saat arasında sürecek ve dersler bitse bile eğitim materyalleri sistemde görülebilir olacak.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu