AnasayfaKentler ve Yerel Kalkınma

Sorumlu Mahalleler Cibali-Balat Bölgesinde Hayata Geçiyor

Sorumlu Mahalleler Cibali-Balat Bölgesinde Hayata Geçiyor

Kadir Has Üniversite ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) tarafından 2015 yılında paydaş kurulu gerçekleştirilen Sorumlu Mahalleler Projesi, mahalle bazlı sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyor.

 Kadir Has Üniversitesi ve KSS Türkiye işbirliğinde geliştirilen Sorumlu Mahalleler Projesi, mahalle ölçeğinde sürdürülebilir kalkınmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında geliştirilen sürdürülebilir kalkınma stratejinin hayata geçmesinde rol alacak aktörler Cibali-Balat bölgesinki paydaşlar olarak belirlenerek, katılımcı bir anlayış sağlanmaya çalışılmıştır.

Kadir Has Üniversitesi ve KSS Türkiye’nin yanı sıra bölge esnafı, mahalle muhtarı, vakıflar, mahallede faaliyet gösteren şirketler ve eğitim kurumları da bulunmaktadır. Yapılacak çalışmalar çerçevesinde mahalle ölçeğinde nasıl daha iyi yaşanabilir, çalışılabilir ve eğitim alınabilir gibi sorular tartışmaya açılacaktır.

Projenin hedefleri arasında Cibali-Balat mahallelerinin kilit paydaşlarını bir araya getirerek diyalog ile işbirliği geliştirilmesini sağlamak, merkezi ve yerel yönetim birimlerindeki karar alma mekanizmalarına halkın katılımını sağlamak bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, mahalleye ait olma duygusunun inşası da projenin önemli amaçları arasında gösterilmektedir.