AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaDezavantajlı Gruplar

Teknolojide Toplumsal Cinsiyet Ödülleri

Teknolojide Toplumsal Cinsiyet Ödülleri

14-17 Kasım 2016 tarihlerinde Thailand’ın Bangkok şehrinde Teknolojide Toplumsal Cinsiyet Ödülleri verilecek.

Birleşmiş Milletler Kadın (UN Women) ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından düzenlenen Teknolojide Toplumsal Cinsiyet Ödülleri (GEM-Tech) adayları sahiplerini bekliyor.

Teknolojide toplumsal cinsiyetin ve eşitsizliğin önemine dikkat çeken ödül töreninin, kadınları güçlendirmek için potansiyel bilgi ve iletişim teknolojilerini kapsayan bir dijital cinsiyet ayrımına dikkat çekmesi planlanıyor.

GEM-Tech ödülleri cinsiyet eşitsizliği ve toplumsal roller konularında girişimlerin yapıldığı ve çalışmaların devam ettiği bir sürecin teknoloji ile bağlantısını da bizlere gösteriyor. Aynı zamanda  bilgi ve iletişim teknolojilerinin sosyopolitik ve ekonomik çıktıları geliştirmek amacıyla kadın ve kızların hayatında nasıl bir rol oynayabileceğini de  gözler önüne seriyor.

BM Kadın Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka yaptığı açıklamada; “Teknoloji alanında 2030 hedeflerinden olan cinsiyet eşitsizliği konusuna çalışmak ve bu hedefi gerçekleştirmek, sektör temsilcileri ve liderlerinin, politika yapıcıların, teknolojide öne çıkan karar verici yöneticilerin ve şirketlerin, kadınlar için yaratabilecekleri farkı görmek durumundalar.” dedi.

GEM-Tech ödülleri  Kadınların  Güçlendirilmesi ve Dijital İçerme için Uygulamalı Teknoloji, Teknoloji Sektöründe Kadınların  Desteklenmesi ve Cinsiyet Dostu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yönetişimi Geliştirmek adı altındaki üç başlık altında incelenecek.

Son üçe kalan adaylar ITU, BM Kadın uzmanları tarafından oluşturulan bir komite tarafından seçilecek. Online adaylık başvuruları 31 Temmuz 2016’da son bulacak.  Sosyal medya kullanıcıları ise konu hakkında #GEMTechAwards hashtagini kullanarak düşüncelerini belirterek katılım gösterebilecekler.

Adaylar ve temalar hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.