AnasayfaÇocukİş Fırsatları

Uluslararası Çocuk Merkezi Proje Sorumlusu Arıyor

Uluslararası Çocuk Merkezi Proje Sorumlusu Arıyor

Uluslararası Çocuk Merkezi 2018’in sonuna kadar sürecek projelerde çalışmak üzere proje sorumlusu arıyor.

Bu göreve atanacak proje asistanının 2 yeni proje üzerinde çalışması gerekmektedir.

İlki İsveç Başkonsolosluğu tarafından 2016- 2017 yılları için finanse edilen 11 aylık bir projedir. Proje gençlerin cinsellik ve üreme sağlığı haklarını, Türkiye’deki  sivil toplum örgütleri, medya ve politikacılar arasında savunmalarını amaçlamaktadır.

İkinci proje ise, 2018 yılının sonuna doğru başlayacak olup, Türkiye’de çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için yapılacak faaliyetleri desteklemek amaçlı birden çok fon kuruluşu ile devam edecektir.

Proje Sorumlusu Bilkent Üniversitesi Ankara Uluslararası Çocuk Merkezi’ne bağlı olacak ve Türkiye genelindeki illere proje seyahatleri yapması gerekecektir.  Proje Sorumlusu gerektiğinde Cinsellik ve Üreme Sağlığı ve Hakları (CSÜS) Programı’nın başkanlarına doğrudan rapor verecek ve  İnsan Hakları (CRP) ile ilgili proje faaliyetleri için Uluslararası Çocuk Merkezi Programı (ICC) ve diğer Uluslararası Çocuk Merkezi(ICC) personelleri ile iş birliği içinde çalışacaktır.

Pozisyon: Proje Sorumlusu

Kategori: Proje Yönetimi, Toplantı/Eğitim/Atölye Çalışmaları, Cinsellik ve Üreme Sağlığı Hakları, Çocuk Hakları

Yer: Ankara

Çalışma Programı: Tam zamanlı

Görevleri

  • Uluslararası Çocuk Merkezi ve hibe veren kurumların ihtiyaçlarına göre tüm proje faaliyetlerini izlemek, yürütmek ve projelere katılmak.
  • Tüm materyallerin üretiminin kontrol edilmesi ve yönetilmesinin yanı sıra bu materyallerin  dağılımı ile ilgili lojistik işlerini koordine etmek.
  • Finansal konularda izleme ve raporlama dahil olmak üzere hibe veren kurumun finansal prosedürlerine uygun bir şekilde proje kapsamındaki tüm finansal konularda  yönetim memuruyla yakından çalışmak.
  • Sivil Toplum Örgütleri ve ilgili kurumlarla kurumsal ilişkinin sağlanmasına yardımcı olmak.
  • İlgili toplantılarda, forumlarda ve etkinliklerde Uluslararası Çocuk Merkezi’ni temsil etmek.
  • Hibe veren kurumun ihtiyaçları gereğince finansal raporlama ve proje taslağı konusunda bilgi vermek ve katkı sağlayabilmek.
  • Gerektiğinde diğer uluslararası çocuk merkezilerinin projeleriyle  çalışabilmek ve Çocuk/İnsan Hakları ve Üreme Sağlığı Hakları Programı Başkanları’nın  istedikleri diğer görevleri yerine getirmek.

Gereklilikler

  • Üniversitelerin sosyal bilimler alanından mezun, en az 2 yıllık planlama, finansal yönetim, izleme, değerlendirme, rapor yazma, yönetim ve lojistik alanlarında proje yönetiminde tecrübesi olan,
  • Gençler üzerine cinsellik ve üreme sağlığı ile ilgili projeler üzerinde çalışmalara dahil olmuş, cinsiyet ve çocuk hakları alanında ilgili bilgi ve deneyime sahip  olan,
  • Gençlerin dahil olduğu topluluklar, yerel otoriteler ve sivil toplum partnerlerinin yanı sıra  hükümet organları ve yetkilileri ile çalışma deneyimine sahip olan,
  • Takım olarak çalışma yeteneğinin yanı sıra bağımsız çalışabilen ve sorumluluk alabilen,
  • Özellikle finansal koşulları izleme ve raporlama konusunda deneyimli ve finansal açısından  hibe veren kurumun tüzük ve yönetmeliklerine uygun olarak çalışabilen,
  • İyi derecede yazılı/sözlü İngilizce bilen,

Adayların 26 Ağustos 2016 tarihine kadar CV’lerini ve başvuru mektuplarını icc@icc.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.