AnasayfaDezavantajlı Gruplar

Uluslararası Gençlik Gününüz Kutlu Olsun

Uluslararası Gençlik Gününüz Kutlu Olsun

Uluslararası Gençlik Günü , dünya çapında gençlik konuları üzerine dikkat çekmek üzere 12 Ağustos’ta kutlanıyor.

Uluslararası Gençlik Günü, dünya çapında bir çok ülkenin katıldığı gençlik konuları üzerine farklı organizasyonlar ve kampanyalar aracılığıyla gençlerin seslerini duyurabildikleri bir gün özelliğiyle karşımızda. Her yıl Ağustos ayının 12 . gününde gençlik olgusunun çevresinde farklı temalarla kutlanan,  ilki 12 Ağustos 2000 yılında kutlanmış olan Uluslararası Gençlik Günü eşzamanlı bir şekilde kimi ülkelerde dış saha etkinlikleri, flashmoblar, konserler; kimi ülkelerde ise konferans ve seminerler, kısa film yarışmaları gibi yerel yönetimler, gençlik grupları ve farklı devlet organları tarafından organize edilmektedir.

Bu yıl kutlanacak olan Uluslararası Gençlik Günü’nün teması “Genç Yurttaş Sorumluluğu” olarak belirlendi.  Birleşmiş Milletler Ekonomi ve Sosyal İlişkiler Departmanın (UN-DESA) yürüttüğü online haritalama sistemi üzerinde, farklı ülkelerde yapılacak olan eşzamanlı etkinliklere genel bir bakışta mümkün olabilecektir. Filipinler’de 3. sü düzenlenecek olan Asya Gençlik Forum’unda Birleşmiş Milletler Gençlik Elçisi Ahmad Alhendawi’ninde katılımıyla bir kutlama yapılması planlanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Gençlik Elçiliği tarafından ağustos ayı boyunca online bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Türkiye’de ise Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik Fabrikası tarafından çeşitli spor müsabakaları düzenlenmesi planlandı.

Bu harekete katılmak için bir birey olarak kutlamaktansa çevrenizde bir sivil toplum kuruluşu, gençlik grubu ya da şirketinizle belki de okulunuzdaki öğrencileriniz olabilir, çok basit bir dış saha aktivitesi düzenleyerek yukarıdaki haritaya online mecralarda ulaşarak kaydınızı yaptırın, 12 Ağustos’ta sizlerde gençlik için savunuculuk yapabilirsiniz.

Önceki yıllar gibi bu yılda ” Uluslararası Gençlik Günü’nün” çarpan etkisinin büyük bir hızla yayıldığı, karar verici mekanizmalara ve gençlik algısının temasta olduğu tüm süreçlere fayda sağlaması dileklerimizle… Uluslararası Gençlik Gününüz kutlu olsun!