AnasayfaEkolojiİnovasyon

Vitaminlerden İlham Alınarak Üretilen Batarya Teknolojisi

Vitaminlerden İlham Alınarak Üretilen Batarya Teknolojisi

Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmacıların son buluşu olan B12 vitamininden üretilen akışkan bataryalar sayesinde düşük maliyetli enerji depolamak artık daha kolay.

Vücut içerisinde enerji depolamada yardımcı olan B12 vitamini molekülü üzerinde yapılan bir kaç değişiklik ile oluşturulan yeni akışkan bataryalar yüksek performanslı, yanıcı ve aşındırıcı olmayan, üstelik insan sağlığına zarar vermeyen özellikleri sayesinde neredeyse maliyetsiz enerji depolamayı mümkün hale getiriyor.

Vitaminlerin kolay üretilebilir olması, oluşturulan akışkan  moleküllerin oldukça yüksek kararlılıkta ve çözünürlükte olmasından kaynaklanıyor ve  bu da yüksek batarya gerilimi ve depolama kapasitesi sağlıyor. Yani vitaminlerin oldukça düşük maliyetlerle üretilmesi mümkün kılınıyor.

Araştırmacıların kendi batarya ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdikleri bu model sayesinde klasik bataryalar yerine alternatif B12 bataryaları kullanılması ucuz ve daha çok enerji depolama gibi nedenlerden dolayı gelecekte daha çok tercih edileceği düşünülüyor.