AnasayfaEğitim

YES (Youth Exchange and Study) Programı başvuruları başladı

YES (Youth Exchange and Study) Programı başvuruları başladı

Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study Programları, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın Eğitim ve Kültür Bürosunun fonlarıyla desteklenen, lise düzeyinde, tamamen burslu bir değişim programıdır.

YES Programı kapsamında Mısır, Arnavutluk, Senegal, Sierra Leone, Endonezya, Güney Afrika, Malezya, Filipinler, Türkiye, Hindistan, Gana ve Suudi Arabistan gibi 40’tan fazla ülkeden 15 –17 yaş arası öğrenciler bir yıl boyunca ABDli ailelerin yanında kalarak öğrenimlerine Amerikan liselerinde devam etmektedir.

YES Programı’na katılan öğrenciler, A.B.D.’li gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler; yerel organizasyonlar ile birlikte çeşitli toplumsal ve gönüllü aktivitelerde bulunurlar. Öğrenciler Amerikan toplumunu ve değerlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, Amerikalılara da kendi geleneklerini ve kültürlerini tanıtırlar. YES programı, öğrencilerin liderlik yeteneklerini geliştirmek için yıl boyunca onlara çeşitli eğitimler verir. Öğrenciler kendi ülkelerine döndüklerinde, bu deneyimlerini kültürlerarası anlayışı arttırmak doğrultusunda kullanır.

YES Konsorsiyumu’nun Türkiye’deki ortak organizasyonu Türk Kültür Vakfı’dır. Türk Kültür Vakfı, YES bursu aday öğrencilerini, 5 aşamalı bir değerlendirme sonunda seçer.

2018-2019 dönemi için YES Programı son başvuruları 7 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak