AnasayfaGirişimcilikİnovasyon

Platform Kooperatifçiliği Konsorsiyumu, Hindistan’da bir araya geliyor

Platform Kooperatifçiliği Konsorsiyumu, Hindistan’da bir araya geliyor

İhtiyaç Haritası’nın kurucularından olduğu Platform Kooperatifçiliği Konsorsiyumu (PCC), bu yıl, 30 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Hindistan’da toplanıyor. Değişim için Bilişim Teknolojileri (ITfC) ve Platform Kooperatifçiliği Konsorsiyumu (PCC) tarafından düzenlenen konferans, araştırmacılar, kooperatif teknoloji uzmanları, aktivistler, hükümet yetkilileri ve platform liderleri ve üyeleri de dahil olmak üzere çeşitli katılımcıları bir araya getirerek hem pratik hem de teorik alanlara odaklanıyor. 

Dünyadaki tüm platform kooperatiflerin bir araya geldiği Direncin Kökleri: ‘Sürdürülebilir ve Feminist Yerel Ekonomiler için Platform Kooperatifleri Kurmak’ etkinliğinde adil ticaret, çevresel sürdürülebilirlik, eşitsizliklerin azaltılması, küresel ısınmanın etkileriyle etkin mücadele, afetlere dayanıklılık gibi temel konularda oturumlar düzenleniyor. 

Platform Kooperatifçiliği nedir?

Etkinlik, kooperatif ilkelerinin “platform kooperatifleri” aracılığıyla dijital ekonomiye entegre edilmesine odaklanıyor. Dayanışma ekonomisinin önemli bir parçası olan platform kooperatifleri, öncelikle internetin mülkiyetini ve teknolojik altyapının paylaşımını ortaklaştıran web siteleri, mobil uygulamalar veya protokoller gibi dijital platformlar aracılığıyla mal veya hizmet satan işletmeler olarak tanımlanıyor. Platform kooperatifleri, kişisel verilerin korunması, çalışanların hak kayıplarının ve tekelleşmenin önüne geçilmesi için uluslararası bir kalkınma hareketi olarak görülüyor.

Konferansta nasıl bir yaklaşım izleniyor?

Konferans kapsamında benimsenen platform kooperatiflerinin etik anlayışı net bir vizyona dayanıyor:

1) Teknoloji sosyal sorunları tek başına çözemez, 

2) Platform kooperaitfleri, iş modelleri için değil insanlar ve canlılar için sonuçları önceliklendirir. 

3) Gelir eşitsizliğinin ele alınması, iklim krizine müdahale edilmesi, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, katılımcılığın teşvik edilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere toplumsal değişim için kapsamlı bir strateji gereklidir.

Konferansta hangi konular tartışılacak?

Konferans boyunca tartışılacak konular arasında aşağıdaki sorular bulunuyor:

  • Dijital ekonomide çalışanlar için insan onuruna yakışır çalışma koşullarını nasıl oluşturabiliriz?
  • Platform kooperatifleri onarıcı yerel ekonomileri nasıl destekleyebilir?
  • Platform kooperatifleri için hangi finansman yolları mevcuttur?
  • Dijital ekonomide kapsayıcı, feminist ve kapsayıcı bakış açılarını yansıtan hangi stratejiler teşvik edebilir?

İhtiyaç Haritası ve INOGAR ekipleri, özellikle adil ticaret ve bir platform üzerinden afetlere müdahale konusundaki deneyim ve önerilerini konferans paydaşlarıyla tartışma imkanı buluyorlar. PCC ile bir araya gelen sosyal ekonomi ekosisteminin bir parçası olarak, daha adil ve insan onuruna yakışan bir sosyal ve ekonomik dönüşüm için çalışmalarımıza son hız devam ediyoruz.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: