Anasayfaİş Fırsatlarıİş Olanakları

2035’e Kadar Oluşacak Yeni Meslek Alanları

2035’e Kadar Oluşacak Yeni Meslek Alanları

Avustralyalı bir şirket olan CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) tarafından 2016’nın Ocak ayında, geleceğin meslekleri ve işgücü hakkında bir rapor hazırlandı. Raporda önümüzdeki 20 yılda işyerleri ve meslekler alanında büyük trendler ele alınıyor.

Geleceğin Meslekleri

CSIRO tarafından yayınlanan rapora göre, başlangıç seviyesindeki işler ve görevlerde zorluklar artacak ve yüksek beceri aranacak. Doğal olarak gelecekte evrime uğrayacak olan işler için gerekli olan becerilerin kazanılması, eğitim sisteminin de bu değişime adapte olmasını beraberinde getirecek.

İnsansız ve mürettebatsız araçların artışı yeni bir uzaktan yönetici işgücü ihtiyacı oluşturacak. Pilotlar, gemi kaptanları ve sürücüler ofislerinde oturdukları yerden binlerce kilometre uzaktaki araçlarını kontrol edebilir hale gelecekler. Mevcut bir çok yetenek dönüşecek ve böylece yeni beceriler uçakları uçururken uzaktan kumanda edilebilmesi için de gerekli olacak.

Yeni bir kategori olarak kişiselleştirilmiş önleyici sağlık yardımcılığı ortaya çıkacak. Bu konuda çalışacak olanlar ise üstün beceri sahibi, sağlıklı ve mutlu olma durumlarını anlayabilecek ve yorumlayabilecek yeteneklere sahip olacaklar ve ayrıca bir yaşam koçu gibi bireylere tavsiyelerde bulunacaklar.

Siber suç konusunda artan riskler ise yeni bir online uzmanlık alanını beraberinde getiriyor. Bu konuda çalışacak uzmanlar koruma ve online etkinliklerde destek sağlayacaklar.  Bu alandaki beceriler sahtekarlık ve kimlik hırsızlığı konularından sosyal medya ve  itibar yönetimine kadar büyük bir çerçeveye genişleyecek.

Sonuç olarak, raporda artarak genişlemeye devam eden bir büyük veri  (big data) analiz talebi piyasada ihtiyaç olarak görünüyor. Dünya genelinde yılda 18 kentrilyon baytlık bir veri üretimi gerçekleşmektedir.