AnasayfaEkonomik KalkınmaYenilenebilir Enerji

Sonnedix ile Yenilenebilir Enerji ve İstihdam Artışı

Sonnedix ile Yenilenebilir Enerji ve İstihdam Artışı

Güney Afrika’daki elektrik kesintilerini engellemek için kurulan Mulilo Sonnedix Prieska PV tesisi temiz ve güvenilir enerji sağlayarak aynı zamanda istihdam yaratacak.

Tesis için 275.000 güneş enerjisi paneli 990 kilometrelik kablolarla birleştirildi. Mulilo Sonnedix Prieska PV projesi tamamlandığında yaklaşık olarak 125 futbol sahası kadar alanı kaplayacak. Bağımsız bölge olan Prieska’da kurulan tesis AB Sonnedix şirketi tarafından inşa edildi. Tesis Temmuz 2016’da tamamlandıp kamu yararına Eskom şebekesine bağlandığı zaman 86 milyon vatlık güç üretirken aynı zamanda 86.000 eve elektrik de sağlayacak.

Bu projenin enerji üretmesinin yanı sıra yerel ekonomiye de önemli bir katkısı var, çünkü Sonnedix ve onun proje partnerleri bu konudaki yeteneklerini yerli halka aktarıyor. Güney Afrika’ya 1.3 milyonluk bir yatırım sağlayan tesisin yarısı tamamlandı. En çok ihtiyaç duyulan bölgelerde 500 den fazla kişiye istihdam sağladı ve bölge ekonomisini olumlu etkiledi. Geniş iş imkanlarının yanı sıra proje birçok kişinin bölgeyi ziyaret etmesine ve konaklama hizmetleriyle ekonomik kalkınmaya da katkı sağladı.