AnasayfaEğitimDezavantajlı Gruplar

“Düşlerim Gerçekleşiyor” Projesi

“Düşlerim Gerçekleşiyor” Projesi

Leb-i Deryalar gönüllü grubu ile birlikte yürütülen “Düşlerim Gerçekleşiyor” projesi kapsamında Afacan Gençlik Evi’nde yapılacak projelerden elde edilen gelir, olanakları kısıtlı çocukların, annelerin, gençlerin ve diğer dezavantajlı grupların ücretsiz ya da düşük ücretli kamp yapması için oluşturulan havuza aktarılıyor.

Afacan Gençlik Evi, farklı kültürlerden insanların buluşup, birlikte zaman geçirerek birbirlerini daha yakından tanımaları, yeni deneyimler yaşayıp şimdiye dek yaşadıklarını farklı bir gözle algılamaları, bakış açılarını genişletmeleri, uygarca tartışıp önyargılarından kurtulmaları amacıyla yaratılmış bambaşka bir merkez.

Uzun yıllardır kültürlerarası gençlik buluşmaları düzenleyen Berlinli ve İstanbullu sosyal girişimcilerin yaşama geçirdiği, kâr amacı gütmeyen bir düşüncenin ürünü olan Afacan Gençlik Evi,  80 yatak kapasiteli, deniz kenarında bulunan,  havuzlu ve bolca yeşil alan içeren, İzmir Bergama yolu üzerinde, Aliağa-Yenişakran civarında konaklamalı bir merkez. Mottosu ise “Birbirimiz hakkındaki önyargılardan kurtulmanın yolu, bir araya gelerek diğerini tanımaya çalışmak”

Merkez, sadece gönüllü kuruluşlara derneklere, vakıflara, ulusal ve uluslararası gençlik ve çalışma gruplarına ev sahipliği yapıyor. Hayat Sende Gençlik Akademisi, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), TOÇEV bünyesindeki Leb-i Deryalar gönüllü gurubu ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu çocukları, AB Gençlik Projeleri, Dostluk Yardımlaşma Vakfı,  Youth For Understanding, Doğu Batı Kampı, Sosyal Girişimciler buluşması, GENÇTUR Genç Tatil Grupları, Salça-Tarhana Yapımı kampları, Yoga sanat kampları vb. gibi etkinlikler altında sayılamayacak kadar çok ve farklı grubu 2005 sezonundan bu yana Afacan’da düzenlenen kamplarda ağırlıyor.

Kendi Projenizi Gerçekleştirirken Bir Başka Projeye “Can Vermek”

Afacan’da yapılacak projelerden elde edilen gelir, farklı dezavantajlı grupların yararına kullanılıyor. Yani olanakları kısıtlı çocukların, annelerin, gençlerin ve diğer dezavantajlı grupların ücretsiz ya da düşük ücretli kamp yapması için oluşturulan havuza aktarılıyor. Bu projeler içerisinde artık kurumsallaşmış ve Leb-i Deryalar gönüllü grubu ile birlikte yürütülen “Düşlerim Gerçekleşiyor” projesi ise kendi projenizi ortaya koyarken bir başka projeye can vermezine yardımcı oluyor.

“Düşlerim Gerçekleşiyor” projesi kapsamında, sosyal dezavantajlı,  sosyal paydaşlarıyla aynı haklara, kültürel, sanatsal yaşama serbestçe katılma hakkına sahip olamamış, dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama ve yaşına uygun eğlence vb. etkinliklerde bulunma ve tatil yapma haklarına sahip olmayan 10-14  yaş grubu çocuklar hedefleniyor. Afacan Gençlik Evi’nde buluşan çocuklar; hayatı eğlenerek, gezerek, deneyerek ve yaşayarak öğrenip yeni arkadaşlar edinip farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen eğitmenleriyle bol bol yabancı dil pratiği yapmaları amaçlanıyor.

 

“Düşlerim Gerçekleşiyor” projesi için buraya tıklayabilirsiniz.