AnasayfaTeknolojiUlaşım

İşte ilk otopilot hava taksisinin görüntüleri!

İşte ilk otopilot hava taksisinin görüntüleri!

Airbus şirketi yıllardır Vahana Projesi üzerinde çalışıyor. Vahana, Waymo’nun otopilot araçlarının uçan versiyonu gibi çalışabilecek özerk bir yolcu uçağı ağı yaratma girişiminin adıdır. Ocak ayında, şirketin ilk “uçan taksisi” gökyüzüne çıkmıştı. Şimdi ise kokpitin neye benzeyeceğine dair görüntüler edinebiliyoruz. Airbus Vahana ekibi kamuoyuyla Alpha Two’nun fotoğraflarını paylaştı, gelen ilk görsellerde bitmiş bir iç mekan tasarımı bulunuyor.

Alpha Two

Fotoğraflar Alpha Two içindeki tek bir koltuk olduğunu gösteriyor. Yolcular kokpitten ufku açık bir şekilde görebilecekler. Ayrıca, uçuş güzergahı gibi bazı bilgileri gösterecek yüksek çözünürlükte bir ekran da bulunuyor. Şimdilik yolcuların uçağa nasıl binecekleri net değil ancak Airbus bunun için bir rampa ya da merdiven düşündüğünü belirtti.

Vahana, yapılan testlerin ışığında yolcu uçuşlarına hazır olmadan önce ürünü daha fazla geliştiriyor. Yine de, birkaç yıl önce “otopilot hava taksileri” çok uzak bir fikir iken bugün neye benzedikleri hakkında oldukça iyi tahminlerimiz var.

Kaynak