Anasayfaİklim DeğişikliğiKüresel Isınma

Küresel İklim Değişikliği Tehlikesine Artık Daha Yakınız

Küresel İklim Değişikliği Tehlikesine Artık Daha Yakınız

Küresel sıcaklık seviyesi 1,5 ile 2 derece arasında sınırlandırılmaya çalışılırken, yapılan son araştırmalar yakın zamanda sıcaklık seviyesinin 1 derece artacağını gösteriyor.

Küresel ısınma gerçekleştiğinde denizler yükselecek, dünyanın bir kısmında sel baskınları olurken bir diğer kısmında da kuraklık problemleri yaşanacak. Dünyanın ısı derecesi her geçen gün artarken şiddetli fırtınalara da yaşanacak. Aşağıdaki tabloda 2020 yılı itibariyle küresel sıcaklığın nasıl artacağını gösteriyor.

Global Mean Surface Temperature Graph through Sept 2016

Elbette küresel ısınma kaynaklı doğal afetlerin bir çoğunu engellememiz mümkün değil ancak eğer hemen bir şeyler yapılmazsa gelecekte çok daha kötü olaylara maruz kalınacak.

Artan sanayileşme, iklim değişikliğini olumsuz yönde etkileyen en büyük etkenlerin başında yer alıyor. Sanayileşmenin neden olduğu sera gazı dışında değişen güneş hareketleri, volkanik patlamalar ve diğer doğal iklim değişiklikleri de küresel iklimin değişmesine neden oluyor.

Ciddi küresel sorunlara dur demek yerine görmezden gelirsek, gelecekte dünyamızda daha kötü iklim olayları yaşanacak. Boşa harcayacak vaktimiz yok şuan harekete geçtiğimiz her an küresel ısınmanın felaketlerini engellemek için bir umut taşıyor.

Küresel ısınmayı engellemek için eyleme geçmek yerine ertelemek hem sosyal ve beşeri alanlarda maliyetin artmasına hem de gelecek kuşaklara daha kötü bir dünya bırakmamıza neden olur.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu