AnasayfaEkolojiKalkınma

Leonardo DiCaprio Vakfı, çevre koruma çalışmaları için 20 milyon dolar bağışta bulundu

Leonardo DiCaprio Vakfı, çevre koruma çalışmaları için 20 milyon dolar bağışta bulundu

Bağışlar ve hibeler aracılığıyla biyolojik çeşitliliğin korunması, yerli halkın korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele kararlılığı bulunan 100’den fazla organizasyona ulaşılmaktadır.

Leonardo DiCaprio’nun çevrenin ve gezegenin korunması konusundaki kararlılığı ile bu alanda yaptığı çalışmalar da her geçen gün artıyor. Leonardo DiCaprio Vakfı, geçtiğimiz günlerde çevre çalışmaları için 20 milyon dolarlık rekor bir bağışta bulundu. Vakıf kuruluşundan bu yana çevre çalışmaları için toplamda 80 milyon dolar bağış yaptı. 

Hollywood aktörü DiCaprio, Before the Flood(Selden Önce) and Cowspiracy gibi önemli belgeselleri çekerek vakfını çevrenin korunması için  finanse ediyor.

Son olarak yapılan 20 milyon dolarlık bağış sayesinde biyoçeşitlilik ve ekosistemleri koruma, yerli halkların haklarını koruma, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etme ve iklim değişikliğiyle mücadele etme konularında taahhüt edilen 100’den fazla kuruluşa yardım sağlanacak. Bu bağış, yerel çevre örgütlerinin yanı sıra büyük çevre örgütlerine de yönlendirilecek.

Aynı zamanda bu bağış, iklim değişikliği (3,573,562 milyon dolar), yaban hayatı ve peyzaj koruma (6,360,000 milyon dolar), deniz yaşamı ve okyanuslar (3,756,000 milyon dolar), yenilikçi çözümler (4,077,568 milyon dolar) ve yerli hakları (796,500) ve sürdürülebilir kalkınmaya geçiş yapmak için California programı (1.436.750 milyon dolar) olmak üzere 6 farklı alana dağıtılacak. 

Yale Üniversitesi’ndeki iklim değişikliği konferansı sırasında konuşma yapan DiCaprio, “Yurtiçi ve yurtdışında 100’den fazla kuruluşun çalışmalarını desteklemekten gurur duyuyoruz ve bu hibe sahipleri, gelecek nesiller için okyanuslarımızı, ormanlarımızı ve nesli tükenmekte olan türlerimizi korumak ve iklim değişikliğinin acil, varoluşsal zorluklarıyla mücadele etmek için aktif durumda olacak.” diye belirtti.

Kaynak