AnasayfaGenelKalkınma

#2 Özel Bülten – 2024’e Mesajımız Var!

#2 Özel Bülten – 2024’e Mesajımız Var!

2023 yılında hem Türkiye’de ve hem de uluslararası platformlarda birçok proje, etkinlik ve iş birliği gerçekleştirdik. Birçok zorlukla karşı karşıya geldiğimiz bu yıl, etkimizi büyüttük, umut ve dayanışmanın sesini birlikte çoğalttık. Bu özel bültenimizde, yıl boyu sürdürdüğümüz çalışmalarda önemli bir paya sahip olan liderlerimize kalemi uzatarak 2023’e dair görüşlerini ve 2024’e dair dilek ve vizyonlarını anlatan mesajlarını sizlerle paylaşıyoruz.

IDEMA- International Development Management , İhtiyaç Haritası, INOGAR olarak 2024 yılında da ülkemizin ve toplumumuzun sosyal, çevresel, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sunan çalışmaları sürdürmek, geliştirmek ve çoğaltmak dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyoruz!


Dr. Ali Ercan Özgür, IDEMA, İhtiyaç Haritası, INOGAR Kurucu Ortağı

“Bu yıl, ekosistemimizle birlikte hareket ederek, yeni fırsatlara kapı açarak, özellikle büyük krizler zamanlarında iş birliğiyle hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde toplumsal sorumluluğumuzu en etkili şekilde yerine getirmenin haklı gururunu yaşadık. Yeni yılda ise Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi’nin etkisiyle, bölgedeki refahı yeniden tesis etmek için kararlılıkla çalışacağız.

IDEMA’nın kuruluşuyla Türkiye’de büyük bir dönüşümün ilk adımlarını attığımızı biliyorduk; İhtiyaç Haritası ve INOGAR’ın kuruluşunu destekleyerek oluşturduğumuz ekosistemimizle dönüşümü yaşamanın gururuyla 2023’ü uğurluyoruz. Her yeni başlangıç, içimizde uyanan baharın heyecanını da taşıyor. İnsanlık tarihinde yaşanan mutluluklar geride kalsa da, yeni bir zaman dilimi bizi mutlu ediyor. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında olduğu gibi, ikinci yüzyılın ilk yıllarında da bu hedefe ortak olmanın ve bayrağı bir adım ileriye taşımanın heyecanıyla 2024’ü karşılıyoruz. Gelecek yıllarda ekosistemimizi büyüterek, birçok yeni kalkınma aracını hayata geçireceğimiz zamanlar bizi bekliyor olacak.”


Mert Fırat, IDEMA, İhtiyaç Haritası, INOGAR Kurucu Ortağı

“Bu yıl hem ülkemiz için hem de dünyamız için birçok zorlukla karşı karşıya geldiğimiz, karşılaştığımız sorunların çözümünü de yine birbirimizde, dayanışmada bulduğumuz bir yıl oldu. Bu yılın aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100.yılı olmasıyla birlikte emekle ve yüksek duygularla ekilen fikirlerin geliştiğini, büyüdüğünü, yeni fikirlerle çoğalarak büyümeye devam edeceğini yeniden hatırladık. Biz de filiz olarak ektiğimiz fikirlerin köklendiğine, IDEMA, İhtiyaç Haritası ve INOGAR’ın en ihtiyaç duyulan anlarda koordinasyonu, dayanışmayı, umudu ve iş birliğini tazelediğine tanık olduk. 

2024 yılının ekosistemimizdeki yeni fikir filizlerinin çoğalacağı, var olan fikirlerin köklerinin daha da derinleşeceği, etkimizin yayılacağı tüm paydaşlarımızla, ekiplerimizle, gönüllülerimizle emeğin ve dayanışmanın giderek çoğalacağı, imece kültürümüzün devam edeceği, umutların yeşereceği bir yıl olmasını diliyorum.”  


Güler Altınsoy, IDEMA, İhtiyaç Haritası, INOGAR Kurucu Ortağı

“Dünya, iklim krizi ve artan doğal afetlerle boğuşan bir dönüşüm sürecinden geçerken, Türkiye de 2023’ün başında büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Afet direnci ve koordinasyonu alanında uzun yıllardır sürdürdüğümüz çalışmaların ve deneyimlerin önemini bir kez daha anladık. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kurduğumuz ortaklıkların ve bağların, deprem gibi büyük felaketler sırasında dünyanın dört bir yanındaki kaynakları harekete geçirmemizi nasıl sağladığına tanık olduk. Ekosistemimizin derinliklerine yerleşen birlik ve dayanışma ruhu, zorlu günlerde en büyük gücümüz olduğunu kanıtladı.

2024 yılının yeniden, daha iyisini inşa ettiğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Global yolculuğumuzda, 2024’teki temel odak noktalarımızdan biri erişimimizi ve etkimizi genişletmek, deneyimlerimizi ve iyi uygulama örneklerimizi yeni coğrafyalara taşıyarak daha geniş kitlelere ulaşmak. Teknolojinin gücünden yararlanarak, ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya kaldığı toplumsal zorluklar için yaratıcı çözümler geliştirmeye ve fark yaratmaya devam edeceğiz.”


Evren Aydoğan, İhtiyaç Haritası İcra Direktörü

“İhtiyaç Haritası, IDEMA ve INOGAR olarak aynı yaratıcı ekosistemden beslenen, iş birliği ve koordinasyon içinde çalışan kurumlarız. 2023 yılında, İhtiyaç Haritası  öncülüğünde pek çoğu depremden etkilenen bölgelerdeki yurttaşlarımızı önceleyen onlarca dayanışma projesini gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihimizin bu en zor günlerinde ekosistem olarak tüm paydaşlarımızla oluşturduğumuz ve halen son hız devam ettiğimiz projelerin herkes için ilham olmasını umuyoruz. Burada yarattığımız modellerin Türkiye’de ve dünyada gördüğü teveccüh de bizi bu noktada motive ediyor. Dünyanın farklı yerlerindeki ekiplerimizle, Fas depremzedelerine ve Ukrayna’da savaştan etkilenen STK’lara olan desteklerimiz de bu bağlamda devam ediyor.

Buradan hareketle, 2024 yılının da sosyal kalkınma perspektifiyle geleceği tasarlayan modeller inşa ettiğimiz bir yıl olmasını diliyorum. En umutlu olduğum konu yetişmiş insan potansiyelinin her geçen gün artarak kendini gösteriyor olması. Bu potansiyeli görüp en iyi şekilde kullanabilecek liderlerin yetişmesi gerekiyor. Umut, teknolojinin, nitelikli insanların, iyi liderlerin bir araya gelmesinde ve onların önündeki engellerin kaldırılmasında yatıyor. Umutlu olmak için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. İmece kültürünü devam ettirmeye ve geliştirmeye ihtiyacımız var.”


Mehmet Sarıca, INOGAR Yönetim Kurulu Başkanı

“2023 yılı Türkiye için 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle zorlu bir yıl olarak başladı. Ekosistem olarak depremin hemen ardından halihazırda yürüttüğümüz projeleri devam ettirirken bir yandan da depremin yarattığı olumsuz tüm etkileri ortadan kaldırmak için çalışmalar gerçekleştirdik. 2023 yılında daha önceki yıllarda olduğu gibi INOGAR Kooperatifi’nin çalışma vizyonu doğrultusunda Türkiye’de dezavantajlı grupların güçlendirilmesi, kültür-sanat ekosisteminin geliştirilmesi, adil ticaretin yaygınlaştırılması için başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde projeler uyguladık.

Ekosistem ruhunun iyileştirici gücünün ve ekip dayanışmasının en fazla hissedildiği bir yıl olan 2023’ü geride bırakırken 2024 yılının ülkemiz ve dünyamız adına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. INOGAR Kooperatifi olarak ekosistemdeki paydaşlarımızla birlikte insanlara dokunan nice projeler gerçekleştireceğimiz bir yıl bizimle olsun!”


Anıl Gökrenk, INOGAR Yönetim Kurulu Üyesi

“Kahramanmaraş depreminin ardından 2023 yılını ülkemiz için yıkıcı etkileriyle birlikte geride bıraktık. Bu yıl, hepimizin hayatından birçok şeyi götürdü. Geriye ise iyilik, dayanışma, birlik ve beraberliği bıraktı. 2023 yılında ekosistemimiz tüm zorlu koşullara rağmen toplumsal eşitsizliği azaltmak ve toplumun her kesiminde sosyal kalkınmayı teşvik etmek için büyük bir çaba ve özveri ile çalıştı. 

Bu zorlu sürecin ardından, 2024 yılında tüm paydaşlarımızla emeğin ve dayanışmanın gücüyle her gün daha iyiye giden umut dolu bir yıl olmasını diliyorum. Ekosistem olarak, yeni yılın sürdürülebilir kalkınma için daha adil, kapsayıcı ve çeşitliliği kucaklayan bir yıl olmasını umuyor ve daha adil bir gelecek inşa etme vizyonumuzu sürdüreceğimize inanıyoruz. Çünkü Nazım’ın da dediği gibi; en güzel denize hala gitmedik, en güzel çocuğumuzu hala büyütmedik, en güzel günlerimizi henüz yaşamadık… Bu yıl olduğu gibi çokça acılarla kavrulacağız belki ama en güzel anılarımızı da yine gelecekte yaşayacağız.”


Prof.Dr. Itır Erhart, INOGAR Yönetim Kurulu Üyesi

“2023, yıkımı gördüğümüz, kayıplar verdiğimiz çok zor bir yıldı. Ekosistem olarak ilk saatlerden itibaren sahada, her gün büyüyen bir gönüllü ekiple, tüm paydaşlarımızla birlikte çalıştık. Dayanışmanın gücünü hissettik, birbirimize güç ve umut olduk. Kalkınma bakış açısı ile uzun soluklu projeler geliştirdik. Tüm süreçte sanatın ve sporun iyileştirici gücünden yararlandık. Yeni yol arkadaşları, hayal ortakları kazandık. 

2024 yılında da daha adil, daha eşit, tüm canlıların iyi olma halinin, refahının gözetildiği bir dünya için, tüm gezegendaşlarımız ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Dayanışmayla kaldığımız, iyinin peşinde koştuğumuz, aktif umudu asla kaybetmediğimiz bir yıl olsun!”


Esra Arslan, İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi

“2023…Türkiye için olduğu kadar dünya için de mücadelelerle dolu, pandemi ile hız alan dönüşüm çabalarının devam ettiği, dönüşümün “mecburi istikamet”, doğa ile uyumun “tartışmasız gerekli” olduğuna dair farkındalığı beraberinde getiren sayısız doğal afet ve zorlukların izleri ile dolu bir sene.. 2023; her şeye rağmen, bütün bu karmaşa içinde özellikle Türkiye için umudun, dayanışmanın ve vazgeçmeyişin timsali bir sene…IDEMA, İhtiyaç Haritası ve INOGAR olarak ekosistemimiz, farklı birçok süreçte bu umudun dayanışma ile canlı kalmasında önemli bir rol üstlendi. Afetlerle mücadelede, senelerdir edindiğimiz tecrübelerin, bilgi birikiminin, teknolojiyi kullanma biçimimizin, dayanıklılığın, adaptasyon hızı ve koordinasyon yeteneğimizin yanında en büyük zenginliğimiz sosyal sermayemizin, bireylere – kurumlara aksiyon almaları için güvenli ortamı sağlayan genetiğimizin, kolektif farkındalığımızın yenilenme ve kalkınma için ne derece önemli olduğunu tekrar tekrar anladık. 

Değerlerimizden, ruhumuzdan, birlikteliğimizden ödün vermeden, varlığımızın en temel amaçlarına hizmet etmeye devam ederek sosyal ve toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler bularak, uygulayarak, anlamlı iş birlikleri ile ülkemize ve dünyaya daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hepimize daha eşit, daha adil, daha yeşil bir 2024 diliyorum!”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: