AnasayfaGenelÇalışanlar

Expatlar için en pahalı şehir Hong Kong

Expatlar için en pahalı şehir Hong Kong

Yeni bir ülkeye taşınmak isteyenlerin karşılaşacakları en büyük zorluklardan biri yerleşecekleri bölgenin yaşam maliyetlerini karşılamak. Hangi ülkede daha rahat yaşayacağını bilmek, şehirlerin yaşam maliyetlerini karşılaştırabilmek expat olmak isteyen bireyler için önem arz eden bir meseledir. Danışmanlık firması Mercer, bu gibi ihtiyaçları olan kişilere cevap verebilmek için dünyadaki tüm ülkeleri belirli fiyat-hizmet oranlarına göre inceledi ve 2016 Yaşam Giderleri Maliyeti sıralamasını oluşturdu.

Sıralama oluşturulurken, çok uluslu şirketlerin ve hükümetlerin expat ücretleri göz önüne alındı. Anket yöntemiyle meydana çıkan sıralama dünyanın her köşesinden 360’dan fazla şehirde bulunan 200’den fazla mal ve hizmetin fiyatının analiziyle şekillendi.

Araştırma,ülkelerin yaşam maliyetlerini karşılaştırırken New York’u ana şehir ve ABD dolarını temel para birimi olarak kabul etti.

Expatlar için yaşaması en pahalı şehir, listenin ilk sırasındaki Hong Kong. Hong Kong’u sırasıyla Luanda, Zürih, Singapur ve Tokyo takip ediyor.

Sıralamaya göre yaşam maliyetlerinin en az olduğu şehir Nambiya’daki Windhoek. Sondan ikinci şehir ise Cape Town olarak belirlenmiş. Sırasıyla Bişkek, Blantyre ve Johannesburg, Cape Town’un ardından listede 3., 4. ve 5. sırada bulunuyor.

İstanbul ise listede, Berlin’in hemen altında 101. sırada yer alıyor.

most-expensive-cities-for-expats-gas-2

most-expensive-cities-for-expats-coffee-2most-expensive-cities-for-expats-beer-2

Mercer’in sıralamasına ulaşmak için tıklayınız.