AnasayfaKalkınma Gündemiİnsani Yardım

Mercy Corps’un Türkiye faaliyetleri durdu

Mercy Corps’un Türkiye faaliyetleri durdu

Suriye’de yardım çalışması yapan en büyük kuruluşlardan ABD merkezli Mercy Corps, resmi web sitesinden Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Kuruluşun Türkiye’de faaliyet gösterme ve operasyonlarına onay veren izinlerin kaldırıldığı belirtiliyor.

2012’den bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Mercy Corps her ay Suriye’de 350.000 ila 500.000 arasındaki sivile yardım sağladığını ve Türkiye’de 2016 yılında 100.000 Suriyeli ve Türk erkek, kadın ve çocuklara ulaşan çeşitli sosyal hizmetler ve diğer acil yardımlar sağladığını belirtiyor.

Mercy Corps sözcüsü Christine Bragale, Türkiye hükümetiyle diyaloğu sürdürmeye çalışacaklarını, Ankara’nın kararını değiştireceği umudunu taşıdıklarını söyledi.

Mercy Corps Hakkında 

Mercy Corps, doğal afet, ekonomik çöküş veya çatışma gibi nedenlerden dolayı aniden geçiş dönemine girmiş bölgelerde faaliyet gösteren bir küresel insani yardım kuruluşudur. Türkiye’deki programlarının amacı, Ege Bölgesi, Ankara ve Gaziantep’teki programları uygulayarak, Türkiye’de bulunan ihtiyaç sahibi mültecilerin ihtiyaçlarına cevap vermektir.

  • Mercy Corps, Türkiye’deki ilk ofisini, mülteciler için insani yardım ve bilgilendirme hizmeti sağladığı Gaziantep’te açtı.
  • Mercy Corps, İzmir’de 2015 yılının sonunda faaliyet göstermeye başladı. Çalışmalarına Ege Bölgesi’ndeki organizasyonların ve mültecilerin ihtiyaçlarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları yardıma erişim çalışmaları ve haritalandırma projesiyle başlayan Mercy Corps, şu anda hem yerel organizasyonlara hem de mültecilere doğrudan destek sağlamaktadır.