AnasayfaSosyal KalkınmaDezavantajlı Gruplar

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri Başladı

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri Başladı

Türkiye’nin ilk trans insan hakları derneği olan Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği bu yıl 8. “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” etkinliklerini Ankara’da sürdürüyor.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Türkiye’nin ilk trans insan hakları derneği olarak, Kaos GL Derneği ile birlikte; transların maruz kaldığı önyargı, nefret söylemi ve suçları, ayrımcılık, polis şiddeti, kötü muamele ve işkence, dışlanma alanlarında 2006 yılından beri sosyal kalkınmayı destekleyen faaliyetler yürütmektedir.

Söz konusu faaliyetlerden biri ise, Norveç Büyükelçiliği ve Açık Toplum Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” etkinlikleridir. Bu yıl sekizincisi düzenlenen anma günü etkinlikleri kapsamında Kasım ayı boyunca 9 farklı şehirde konu ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. “Erişim” ana teması çerçevesinde sürdürülen bu etkinlikler, 16, 17, 19, 20 ve 21 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilicektir.

Birçok dernek tarafından destek gören Ankara programında, Psiko-sosyal Destek Mekanizmaları Çalıştayı ve Translara Yönelik Danışmanlık: Almanya’dan Deneyimler Söyleşisi ana etkinlikler olarak yer bulmaktadır.