AnasayfaYenilenebilir EnerjiUlaşım

İstanbul’un 2016 Bütçesi Onaylandı

İstanbul’un 2016 Bütçesi Onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul’un 2016 bütçesini 16 milyar 100 bin lira olarak Belediye Meclisi’nce kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 16 milyar 100 bin lira olarak belirlenen İstanbul’un 2016 bütçesi kamuoyuna açıklanmasının ardından Belediye Meclisi’ne sunularak kabul edildi. Bütçenin içeriğinde en fazla payı 8 milyar 42 milyonla ulaşım yatırımları alırken, çevre yatırımlarına ise 5 milyar 818 milyonluk bir kısım ayrıldığı görülmektedir.

2019 yılı sonunda İstanbul’un 483 kilometre ray hattına sahip olacağını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni yapılacak 10 yeni raylı taşıma hatlarının da  ulaşımı oldukça rahatlatacağını söyledi. Bu kapsamda ayrıca, Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının da planlandığını belirten Topbaş, bu hattın hemen yanında yer alacak bisiklet yolunun da alternatif ulaşıma katkı sağlayacağını vurguladı.

İSKİ’nin planlarına değinen Topbaş, 2016 yılında başlanacak proje kapsamında İSKİ’nin rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak yenilenebilir enerji konusunda büyük adımlar atacağını  da sözlerine ekledi.