AnasayfaEğitimDezavantajlı Gruplar

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Başvuruları Açılıyor

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Başvuruları Açılıyor

Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının “eğitim” alanında uygulayacağı projeleri bekliyor. Hibe programı kapsamında alınacak online başvurular 6 Mart 2017 itibariyle başlayıp, 28 Nisan 2017 tarihinde sona erecek.

Sabancı Vakfı 10 yıldır Türkiye’den toplam 125 projenin hayata geçirilmesine destek verdi.  Vakıf 2017 hibe programı çerçevesinde; Kadın, Genç ve Engellilere yönelik,” Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması”  ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi”  amacıyla sivil toplum kuruluşlarından gelecek başvuruları değerlendirecek. Bu sebeple başvuru yapacak kurumların projelerinin, kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarında maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele eden, bu çerçevede bu hedef kitlenin eğitime erişiminin önündeki engelleri kaldıran çalışmaları kapsaması beklenmekte.

Kurumların hibe programına en az bir ortak ile başvurmaları gerekiyor. Projelerin en erken 2 Ekim 2017 itibariyle başlaması, en geç 28 Eylül 2018 tarihinde son bulması ve temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Hibe Programı kapsamında proje başına hibe tutarı en az 50 bin TL, en fazla 100 bin TL olarak belirlenmiş.

Hibe programı kriterlerini incelemek ve daha fazla bilgi için tıklayınız