AnasayfaGıdaYoksulluk

Sanatçı Bon Jovi, Evsizleri Doyurmak İçin Restoran Zinciri Kurdu

Sanatçı Bon Jovi, Evsizleri Doyurmak İçin Restoran Zinciri Kurdu

Hem rock şarkıcısı hem de hayırsever olan Bon Jovi, ihtiyacı olan insanlara ücretsiz yemek sağlamak için Soul Kitchen adında bir restoran zinciri başlattı.

İlk restoranını 2011 yılında açan Jovi, eşi Dorothea ile birlikte New Jersey’in en popüler mekanlarından birinde ikinci şubelerini açtılar. Amerika’da her 5 aileden 1’inin açlık sınırında oluğunu ve her 6 kişiden 1’inin aç uyuduğunu belirten şarkıcı bu restoran zincirini genişletmek istediğini belirtiyor. Soul Kitchen, Jon Bon Jovi Soul Vakfı’nın Amerika’daki fakir aileler için yaptığı son projelerden biri oldu.

Soul Kitchen restoranında yemekler restoranın bahçesindeki veya vakfın çiftliğindeki en taze ürünlerden hazırlanıyor. Ayrıca yemek fiyatları menülerde yazmıyor çünkü ödemeler vakıfa bağışlanan paralardan karşılanıyor. Yemeklerini ödeyecek gönüllü bulamayanlar ise 1 saatlerini bulaşık yıkamaya veya bahçede çalışmaya ayırarak ücretsiz olarak yemek alabiliyor.

Restoran şefi Mario Batali, Soul Kitchen’nın yalnızca birinin karnına değil, aynı zamanda onuruna, zihnine ve mutluluğuna da hizmet eden bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu