AnasayfaKültürel Kalkınma

Shakespeare Yaşıyor

Shakespeare Yaşıyor

Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve British Council işbirliğinde “Shakespeare Yaşıyor” konferansı gerçekleştirilecek.

Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile British Council işbirlğinde 4 Ekim 2016 Salı günü İzmir’de “Shakespeare Yaşıyor” konferansı düzenlenecek. Ünlü İngiliz yazar Shakespeare’in ölümünün 400. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek konferansa Türkiye ve Birleşik Krallık’tan yazar ve akademisyenler katılım sağlayacak. Herkese açık ve ücretsiz katılım sağlanabilen konferansta simültane  çeviri ve İşaret Dili çevirisi yapılacak.

“Otoritenin Susturduğu: Sessiz Shakespeare”, “Tatlı Gök Gürültüsü”, “Passions in the Craft of Will”, “Kültürlerarası Seyirciler için Macbeth’i Yeniden Okumak: Şekspiryen Tesirin Anksiyetesi”, “Arzu ve Dehşet arasında çılgınca yuvarlanmak: Lecrece’nin İğfal’indeki Erotik Arzu ve Yıkıcı Tutku”, “Shakespeare’in Daha Az Bilinen Kahramanlarındaki Tutku: Tim Crouch, I, Shakespeare” ve “Zihnin Tedirginliği: Shakespeare’in Tutku Trajedisi” oturumları yapılacak.

Londra Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi Atılım Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi’nden katılımcılarla zenginleşecek konferansa buradan kayıt olabilir, ayrıntılı bilgiye: arts.info@britishcouncil.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.