AnasayfaKalkınmaGirişimcilik

Türkiye’nin yeni girişim ekosistemi INOGAR, kapılarını açtı!

Türkiye’nin yeni girişim ekosistemi INOGAR, kapılarını açtı!

Türkiye’nin yeni girişim evi INOGAR, İstanbul 4.Levent Sanayi Mahallesi’ndeki adresinde girişimcilere kılavuzluk edecek.

Türkiye’de girişim ekosisteminin sürdürülebilir kalkınma, yaratıcılık ve teknoloji temelli dönüşümüne katkı sağlayacak tek merkez olan INOGAR, kapılarını açtı.

İnovasyon ve garaj kelimelerinin birleşiminden oluşan INOGAR, Habitat Derneği, IDEMA Global, Digiguardians, İhtiyaç Haritası ve Sanat Mahal tarafından kuruldu.

İstanbul 4.Levent Sanayi Mahallesi’nde faaliyete geçen INOGAR, yeni nesil yeşil mimarisi, engelli, çocuk ve hayvan dostu yapısı ile beş kurucu kurumun ofislerine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında INOGAR içerisinde Türkiye’de bir ilk olan Gıda Girişimcilik Merkezi ile bir test mutfağı, çocuk teknoloji odası ve maker atölyesi de bulunuyor.

Yeni girişim evi

DSCF8371

Yeni nesil girişimcilik ve inovasyon merkezi olarak kurulan INOGAR, esnek, özgün ve yaratıcı fikirler ile farklı sektörlerin etkileşim içinde bir araya gelerek yenilikçi projeler hayata geçirdiği, 7 gün 24 saat açık bir girişim evi olarak işlev görecek.

İstanbul’un inovasyon kültürü ile Anadolu’ya ilk bağlantı noktası olan tren garlarından ilham alan INOGAR bünyesinde; Lokomotif  Lounge İş Geliştirme Merkezi, Haydarpaşa, Kurtalan ve Basmane adını taşıyan toplantı salonları da yer alıyor.

INOGAR’ın, İstanbul’un girişimcilik ekosistemine yeni bir bakış açısı getirmesi hedefleniyor.

INOGAR Akademi bünyesinde hangi programlar var?
  • INOGAR Girişim Hızlandırma Programı

DYzteiMXcAApWPu

INOGAR Girişim Hızlandırma Programı, Türkiye Hızlandırıcı Programı ile İstanbul’da INOGAR bünyesinde 1 haftalık Türkiye hızlandırıcı programı ve Uluslararası Hızlandırıcı Programı ile San Francisco, Boston, New York, Londra, Berlin, Dubai ve Hong Kong’da gerçekleşecek uluslararası hızlandırıcı programını kapsamaktadır.

  • Türkiye Hızlandırıcı Programı:Türkiye’nin farklı kentlerinde ve Türkiye’nin yakın coğrafyasında startuplar kurmuş olan girişimcilerin kapasite gelişimleri, mentor desteği, kendi iş alanlarındaki iş dünyası aktörleri, yatırımcılardan eğitim ve deneyim alabilecekleri 1 haftalık hızlandırma programları düzenlenecektir. Ardından startuplar 1 yıllık iş planı ve 3 yıllık iş stratejileri hazırlayarak INOGAR Akademi’de sunacaklar ve sonrasında hızlandırma programları kapsamında INOGAR Destek Ağı’na dahil olacaklardır.
  • Uluslararası Hızlandırıcı Programı: Uluslararası Hızlandırıcı Programı, her 2 ayda bir açılacak ve INOGAR Uluslararası Ağı aracılığı ile San Francisco, Boston, New York, Londra, Berlin, Dubai ve Hong Kong eko-sistemlerinde gerçekleşecektir. Bu kapsamda girişimlere, yurt dışı startup deneyimi, uluslararası yatırımcı, mentor ve iş alanına uygun, başarılı girişimlerle tanışma ve kendi startup iş planını yenileme imkanı sağlanacaktır.
  • INOGAR Kooperatifçilik Geliştirme Programı

Ekran Resmi 2018-04-04 11.37.09

(www.ihtiyacharitası.org kooperatif olarak kurulmuş online bir imece platformudur.)

  • Yeni Nesil Kooperatifçilik Eğitimi: 21 saatlik eğitim programı ile kooperatif çalışanlarına, kooperatifçiliği tanımak isteyen ve kendi kooperatifini kurmak isteyenlere yönelik temel düzeyde bilgilendirme içerecek bir eğitim modülü tasarlanmıştır. Bu eğitim modülü kooperatifçiliğin Türkiye’de ve Dünya’da gelişimi, kooperatifçilik mevzuatı, kuruluş süreçleri, kooperatif yönetimi hakkındaki bilgilerden ve kooperatif ve kooperatif kurucularının ziyaretlerinden oluşacaktır.
  • Kooperatifler Güçlendirme Programı:Kooperatifler Güçlendirme Programı, kurulmuş olan kooperatiflerde çalışan, üye olan, kurucusu olan ve yönetim veya denetim kurullarında görev alanlara yönelik oluşturulmuştur.
  • INOGAR Uluslararası Marka Programı

marka korumaaINOGAR Uluslararası Marka Programı ile Türkiye’de en az 5 yıllık deneyime sahip girişim ve girişimcilerin uluslararası markaya dönüşmeleri, farklı yurt dışı pazarlarına erişim sağlama ve girişimlerini uluslararası şirket kültürüyle yönetmek üzerine 6 aylık bir gelişme programı tasarlanmıştır.

Uluslararası Marka Programı, INOGAR kapsamında temel amacı farklı pazar ve ülkeleri hedefleyen, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki girişimcilik başarılarının uluslararası ölçekte rekabetçi bir markaya dönüşmesini sağlamaktır.

  • INOGAR Yeni Kamu Yönetimi Programı

DSC08988

“INOGAR Yeni Kamu Yönetim Programı”, kamuda çalışan, kamu ile iş yapan şirket ve STK’lar ile üniversiteler ve teknoparklar hedeflenerek hazırlanmıştır. Bu program kapsamında, Türkiye’den ve Dünya’dan yeni kamu yönetimi uygulamaları aktarılacak, yeni kamu yönetimi stratejisi ve kamuda girişimcilik kültürü oluşturma ve akıllı şehirler için uygulama çalışmaları gerçekleşecektir.

Eğitim, network ve saha çalışmaları olarak üç aşamadan oluşacak olan “INOGAR Yeni Kamu Yönetimi Programı” ile ilk aşamada 32 saatlik eğitim alacak olan katılımcılar, sonrasında INOGAR Yeni Kamu Yönetimi Ağı’na dahil olacaklardır.

  • INOGAR Gıda Girişimciliği Programı

IMG_8411“INOGAR Gıda Girişimciliği Programı” kapsamında girişimcilerin gıda girişimleri kurmaları, var olan girişimleri için iş stratejisi oluşturmaları, pazar erişimlerinin geliştirilmesi, kuluçka döneminde test-mutfak kullanımı ve iyi girişimleri için tohum yatırım imkanları sunulmaktadır.

  • INOGAR Yatırım Ağı Programı

DSC05498INOGAR Yatırım Ağı Programı, yatırımcı olmak isteyen kurum ve kişilere yönelik özel bir eğitim programı sunacaktır. Bu eğitim programı, yatırım süreçleri, yatırımcı – girişimci ilişkileri ve rolleri, yeni yatırım turlarında yatırımcının rolü, girişimin pazara girişinin desteklenmesi gibi farklı alanlarda yatırımcı ile girişimci arasındaki rolü güçlendirme ve doğru ilişki kurdurmayı temel alan bir eğitimi kapsamaktadır.

  • INOGAR Kalkınma için Teknoloji Programı

DSC00023INOGAR Kalkınma için Teknoloji Programı ile ‘Sanayi 4.0’ ile ‘Toplum 5.0’ arasındaki boşlukta ortaya çıkan kalkınma sorunlarına teknolojik çözümler üreten uygulamaların gelişmesine ev sahipliği yapılması amaçlanmaktadır.

INOGAR Kalkınma için Teknoloji Programı üç aşamadan oluşacaktır:

  • Kalkınma için Teknoloji Hackathonları
  • Kalkınma için Teknoloji Kuluçka Programı
  • Kalkınma için Teknoloji Ürün Geliştirme Programı
  • INOGAR Sürdürülebilir Kalkınma Kuluçka Merkezi Programı / SDG Lab

Sürdürülebilir Kalkınma Alanı’nda yeni girişimlerin çıkması, sürdürülebilir kalkınma alanındaki aktörlerin bir araya gelmesi ve sürdürülebilir kalkınma stratejileri odaklı gelişim için kamu, sivil toplum, medya ve özel sektör çalışanlarına kapasite geliştirme odaklı Sürdürülebilir Kalkınma Kuluçka Merkezi Programı geliştirilmiştir.

SDG Lab bünyesinde sürdürülebilir kalkınma eğitim programı, sürdürülebilir kalkınma önerileri, sürdürülebilir kalkınma sohbetleri ve iyi örnek günleri düzenlenecektir. INOGAR Sürdürülebilir Kalınma Sertifika Programı da SDG Lab bünyesinde hayata geçirilecektir.

  • INOGAR Sosyal Girişim Programı

DSC02293INOGAR Sosyal Girişim Programı, İstanbul dışındaki sosyal girişimlerin gelişmesi ve desteklenmesini amaçlamaktadır. Program sonucunda, sosyal girişimlerin gelişimi, çeşitlenmesi, sayılarının artması ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunulması hedeflenmiştir. Program üç bölümden oluşmaktadır:

  • Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı
  • Sosyal Girişim Gelişim Programı
  • Sosyal Girişim Uluslararası Hızlandırma Programı
  • INOGAR Sivil Toplum Gelişim Programı

DSC07686Sivil Toplum Gelişim Programı’nın temel yaklaşımı STK’ların stratejik yönetim odaklı gelişimi ve değişim teorisi temelinde strateji temelli dönüşüm süreci başlatmalarına ve uygulamalarına destek olmaktadır.

  • INOGAR Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı

IMG_1300INOGAR Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında sosyal sorumluluk uygulamalarının kalkınma bakış açısı ile hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda üniversite, STK, şirket ve medya çalışanları arasında kalkınma odaklı sosyal sorumluluk programı oluşturulmuştur. 

INOGAR KSS Programı üç aşamadan oluşmaktadır:

  • KSS Eğitmi Sertifika Programı
  • KSS Stratejisi Oluşturma
  • KSS Uluslararası Hızlandırma Programı

Detaylı bilgi için tıklayınız.