AnasayfaUluslararası Kalkınma

Uluslararası Komşuluk Sempozyumu’na Başvurular Başladı

Uluslararası Komşuluk Sempozyumu’na Başvurular Başladı

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CIES), 21-26 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul, Heybeliada’da 6. Uluslararası Komşuluk Sempozyumu’nu düzenleyecek. Sempozyumun bu yılki teması “Doğu Komşuları ve Akdeniz’de Toplumsal Dönüşümler” olarak belirlendi.

Uluslararası Komşuluk Sempozyumu, öncelikle Avrupa Birliği, Rusya Federasyonu ve Türkiye’yi kapsayan bölgeler arasında yer alan Doğu Komşuları ve Güney Akdeniz özelindeki çalışmaları içerecektir. Dolayısıyla, sempozyum kapsamında bölgesel dinamikler ve bu dinamiklerin Doğu Komşuları ve Akdeniz toplumlarındaki dönüşüme etkisi tartışılacak olup, bu konuda değerlendirmeler yapılacaktır. Sempozyum öte yandan, çok kültürlü ve disiplinlerarası bir ortam sağlayarak iki bölge arasındaki karşılıklı etkileşime ve işbirliğinin arttırılmasına yardımcı olacaktır.

CIES tarafından yapılan açıklamaya göre, sempozyumun hedef kitlesi Doğu Komşuları, Güney Akdeniz, Orta Asya, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılım sağlamak isteyen genç profesyoneller ve lisansüstü öğrencilerdir. Bunun yanı sıra, gazetecilik, kamu politikası ve iş dünyası gibi farklı alanlardan sempozyuma katılmak isteyenlerde de teşvik edilecektir. Sempozyuma katılım yaş aralığı 22-35 olarak belirlenmiştir.

Uluslararası Komşuluk Sempozyumu’na katılım için ileri düzeyde İngilizce gerekmektedir. Son başvuru tarihi 31 Mart Salı günü olan sempozyumun katılım ücreti 450 Euro’dur. CIES tarafından belirlenen katılımcılara burs imkanı sağlanacaktır.

Başvuru Formu için tıklayınız.