AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

UPS, sürücülerine sanal gerçeklikle eğitim verecek

UPS, sürücülerine sanal gerçeklikle eğitim verecek

Direksiyon eğitimlerinde önemli bir rol oynayan sanal gerçeklik konusunda UPS de harekete geçti.

UPS’in yeni uygulamasına göre sürücüler, şirketin 10.000 pound kamyonlarından birinin arkasından geçebilmek için kendilerini sanal gerçekte kanıtlamak zorunda kalacaklar.

Teslimat şirketi UPS, Salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki ay sürücü eğitim programına sanal gerçeklik testleri ekleyeceğini açıkladı. UPS sanal gerçekliğin sürücülerini daha güvenli ve daha akıllı hale getireceğini düşünüyor.

“Bu eğitim için bir oyun değiştirici” diye belirten Laura Collings, UPS eğitim ve geliştirme müdürü CNN Tech’e verdiği demeçte; “Hiçbir şey gerçek dünyadaki eğitimin yerine geçemez, ancak sanal gerçeklik onu çalışanlarımızla etkileşime sokacak şekilde tamamlar” diye ifade etti.

Sanal gerçeklik testleri sırasında yeni stajyerler şehir ortamlarında geziler yapma imkanı buluyorlar. “Sola tehlike” veya “sağa tehlike” diye bağırarak yol boyunca tehlikeleri belirlemek zorunda kalacaklar. Sanal gerçeklik testleri yaklaşık üç ila altı dakika sürecek.

Bir UPS sürücüsü sanal gerçeklik eğitiminde yer alırken UPS, sürücülerinin ileride yaşanabilecek sorunlardan haberdar olmaları için karayollarını sürekli taramasını ister. Sanal gerçeklik, UPS’in eğitimde ağır bir doz tehlikesi içerdiğini, bu da bir sürücünün gerçek dünyada pratik yapmadan başka türlü göremeyeceğini belirtti.

Sistem ayrıca sürücülerin, görüşlerini engelleyen bir reklam panosu, ağaç veya bina gibi başka sorunları da belirlemeyi amaçlıyor. Sanal gerçeklikle, sürücüler öğrenme aşamasında herhangi bir hasar vermeden veya hata yapmadan öğrenme şansına sahiptir.

UPS paket teslimat kamyonlarının sürücüleri ayda bir eğitim geçiriyor. İlk hafta bir sürücü eğitim merkezinde geçirilmekte, bunu takiben deneyimli bir sürücüye gölge çekmek için üç hafta sahaya devam edilmektedir.

Kaynak