AnasayfaTeknolojiSağlık&Hijyen

Xiaomi, yeni sağlık ve spor uygulamasını tanıttı!

Xiaomi, yeni sağlık ve spor uygulamasını tanıttı!

Pek çok akıllı telefon markası, Google tarafından Play Store’a sunulan sağlık uygulamasının kendine has versiyonlarını yaratıyor. Google ürünlerinin ve hizmetlerinin bloke edildiği Çin’de, özellikle ihtiyaç duyuluyor.

Çin merkezli markaların akıllı telefonları, genellikle Google’ın teklifleri yerine kendi hesap makinesi uygulamaları, takvim uygulamaları, galeri uygulamaları gibi diğer uygulamalara sahiptir. Geçtiğimiz günlerde, Xiaomi markasının Mi Health adı altında kendi sağlık ve fitness uygulamasını geliştirdiğini duyurdu.

Xiaomi zaten Google Play’de “Mi Fit” uygulamasına sahip olsa da, başka bir fitness odaklı uygulama geliştirdi. Mi Health, şu anda yalnızca en son MIUI China Developer 9.7.23 beta sürümünde kullanılabiliyor. Xiaomi dışındaki cihazlara ise normal bir kullanıcı uygulaması olarak yüklenemiyor.

Mi Health ile herhangi bir fitness uygulaması gibi adım sayınızı takip edebiliyorsunuz. Daha gelişmiş özellikleri ise uyku süresi takibini içeriyor. Uygulama, aynı zamanda egzersiz hedeflerinizi belirleyerek vücut kitle indeksinizi izlemenize ve verdiği Sağlık Puanı’nı takip etmenize imkan sağlayacaktır. Hepsine ek olarak, hedeflerinize ulaşmaya başladığınız an arttırmanızı önerecektir.

Eğer uygulamayı indirmeye karar verirseniz ve Xiaomi’niz yoksa, Google Play Store’da yayınlamasını beklemeniz gerekecek.

Kaynak