AnasayfaEkolojiUlaşım

Ford ve Honda gibi büyük markalar, yeni emisyon kurallarına uyum sağlayacaklar!

Ford ve Honda gibi büyük markalar, yeni emisyon kurallarına uyum sağlayacaklar!

Kaliforniya eyaleti ve ileri gelen otomobil üreticileri dörtlüsü, federal seviyedeki geri dönüşlerin ardından yakıt verimliliği konusunda anlaşma sağladılar. Ford, BMW, Volkswagen ve Honda gibi büyük markalar, 2026’ya kadar motorlarını daha verimli hale getirme vaadi verdiler. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından önerilen standartlara oranla daha iyi bir taahhüt vermiş oldular. 2015 yılında Obama yönetimi tarafından sunulan Temiz Enerji Planı ise daha sert standartlara sahipti.

2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki otomobillere ve ufak kamyonlara konulan 90 kilometrede 4 litre benzin yakma hedefinin ardından otomobil endüstrisinin tepkisini çekmişti. 2016 seçimlerinden sonra ise EPA Başkanı Scott Pruitt bu hedefi geri çekmek istemişti. Bu karar, çevre standartlarını zayıflatma girişimi nedeniyle 12’den fazla eyalette tepkilere yol açtı.

Bunun üzerine, Kaliforniya kendi emisyon standartlarını belirledi. 4 büyük şirket de çapraz ateşe yakalanmaktansa kurallara gönüllü olarak uymayı kabul ettiler. Diğer üreticilerin de aynı şekilde uyum sağlamaları umut ediliyor. Otomobil Üreticileri Birliği Auto Alliance’ın yaptığı açıklamasında; “Obama dönemi standartları ulaşılamaz ve düzeltilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer vermişti.

Avrupa’daki taşıtların 2021 hedefi ise 100 kilometrede 5 litre benzin yakmaktır. (57 mpg.) Bu da birçok otomobil üreticisinin uzlaşma yolunda olduğunu göstermektedir. Bu durumdan en çok kazananlar, aynı yakıt verimliliği şartlarına bağlı olmadıklarından dolayı elektrikli taşıtlar olacaktır.

Kaynak