AnasayfaSürdürülebilir Kalkınma

19-20 Ekim Brüksel Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi

19-20 Ekim Brüksel Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi

Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi 19-20 Ekim’de Brüksel’de yapılacak

 Brüksel Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi 19-20 Ekim 2015 tarihlerinde Belçika’nın Brüksel kentinde gerçekleşecektir. Küresel sürdürülebilirlik konularında büyük bir öneme sahip olan bu etkinlik, birçok devlet başkanını, karar vericileri ve uluslararası delegasyonu bir araya getirerek iklim değişikliği, ekoloji ve enerji gibi konularında tartışma platformu işlevi görmeyi hedeflemektedir.

Zirvenin temel amacı; sürdürülebilir kalkınmayı ve ekonomik büyümeyi devam ettirmek adına ilgili konulardaki mevzuatları güncellemek ve geliştirmektir. 2012’de gerçekleşen Rio+20 Konferansı’ndan bu yana yapılan sürdürülebilir kalkınma konferanslarının sonuncusu olan zirve; yeni bir döneme geçiş özelliği de taşımaktadır. Ayrıca, Zirve sonucunda Paris’te düzenlenecek olan “Taraflar Konferansı” COP21 için politika önerileri geliştirilmesi de planlanmaktadır.

Flaman Teknolojik Araştırma Enstitüsü-Belçika (Flemish Inst,tut efor Technological Research/VITO) ve Enerji ve Kaynaklar Enstitüsü-Hindistan (The Energy and Resouces Institute/TERI) tüm bu süreç boyunca inisiyatif alan ve sürdürülebilir kalkınma alanındaki bilgi ve tecrübelerini paylaşarak uluslararası platformlarda uygulayıcı olan iki kurum olarak göze çarpmaktadır.

Zirve boyunca üstünde çalışılacak başlıklar arasında; akıllı kentler, bölgesel sürdürülebilir kalkınma, karbondioksit salınımı ve kullanımı bulunmaktadır. Zirveye katılım için son başvuru tarihi 12 Ekim 2015.  Katılım ücretleri 250 – 600 euro arasında değişiyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.