AnasayfaGirişimcilikKadın

Kadın Girişimciliği Seminerleri Başlıyor

Kadın Girişimciliği Seminerleri Başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Anadolu Vakfı desteği ile 16, 17 ve 18 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Kadın Girişimciliği Seminerleri kayıt dönemi geçtiğimiz günlerde başladı.

2015 yılının Eylül ayında başlayan “Gelişen İstanbul’un Değer Yaratan Kadınları Projesi” kapsamında gerçekleşecek girişimcilik seminerlerinin temel amacı, girişimcilik konusuna ilgi duyan ve bu konuda kendisini geliştirmek isteyen kadın üniversite öğrencilerini ya da üniversitesi mezunlarını desteklemektir. Şubat ayında gerçekleşecek seminerler kapsamında, katılımcılar farklı alanda uzmanlaşmış kadın girişimcilerle tanışarak, onların girişimcilik öykülerini dinleme fırsatını yakalayabilecekler. Seminerin ardından düzenlenecek girişimcilik atölye çalışması ile kadınlara iş planı hazırlama konusunda pratik bir eğitim de verilecektir.

Girişimcilik Semineri, belirtilen tarihler içerisinde sadece 1 gün gerçekleşecek olup, katılımcıların başvuru sırasında seminere hangi gün gideceklerini belirtmeleri gerekmektedir. Seminer boyunca, katılımcılar arasından seçilecek kadın girişimciler daha sonra düzenlenecek girişimcilik eğitimi sertifika programına katılmaya hak kazanacaklardır.