AnasayfaKalkınma'nın Finansı

NASA, kripto para birimi üzerine deneyimli bir veri bilimcisi arıyor!

NASA, kripto para birimi üzerine deneyimli bir veri bilimcisi arıyor!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçtiğimiz Ocak ayında yayımladığı bir raporda; uçuş verilerinin mahremiyetini ve güvenliğini artırmak için blokzincir teknolojisi üzerine bir araştırma başlattıklarına yer vermişti.

Geçtiğimiz günlerde de LinkedIn üzerinden bir ilan yayınladı. İlana göre aranılan veri uzmanın; kripto para birimi ve blokzincir teknolojileri üzerine deneyimi ve becerisi olması gerekiyor. Bu özelliklerin bir gereklilik olarak bahsi geçmemesine rağmen organizasyon, bilim insanının daha önce bu tür teknolojilerle çalışmasının avantajlı olacağını düşünüyor. Seçilen veri bilimcisi, NASA’nın Kaliforniya’da bulunan Jet Propulsion Laboratuvarı’nda çalışacak!

NASA, kripto ve blokzincir teknolojileri ile ilgilenmeye mi başladı?

İlanda, veri bilimcisinin büyük veri setlerini analiz etmek için bir program tasarlamak üzerine görevlendirileceği belirtiliyor. Ancak kripto deneyiminin bu pozisyon ile ne kadar ilgili olduğu şimdilik bilinmiyor.

Başvuru sahiplerinin; mühendislik, bilim, bilgisayar bilimi, bilgi sistemleri veya benzer bir çalışma alanında lisans derecesi veya yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekiyor. Bunlara ek olarak; büyük veriler, bulut bilgi işlemi, istatistik, makine öğrenimi, derin öğrenme, veri tabanı yönetimi, robotlar, yapay zeka ve nesnelerin interneti üzerine ilgisi olan kişiler tercih edilecek. 

Bu olay, kripto para biriminin ilk savunucularından olan Beth Moses’ın Forbes ile gerçekleştirdiği bir röportajda dile getirdiği şu ifadeleri akıllara getirdi:

“İnsanlık, siyasi döngülerden kurtulmak ve finanse edilmek için küresel projelerin olması gerektiği önemli bir noktaya ulaştı. Bitcoin blokzincirini, veri saklama ve değer aktarımı için referans noktası olabilecek küresel bir aracın en büyük kanıtı olarak görüyorum.”

Kaynak