AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaUluslararası Kalkınma

School Of Data’nın Burs ve Veri Uzmanı Programlarına başvurular başlıyor

School Of Data’nın Burs ve Veri Uzmanı Programlarına başvurular başlıyor

School of Data, gazetecileri, sivil toplum aktivistlerini ve veri okuryazarlığına ilgi duyan herkesi 2017 Burs ve Veri Uzmanı Programları’na başvuruya davet ediyor.

Nisan – Aralık 2017 arasında uygulanacak program için burslar 10 pozisyon ve veri uzmanlığı programı 2 kişi olmak üzere 12 adaya verilecek. Başvuru tarihi 2 Nisan 2017.

Burslar

Burslar, veri okuryazarlığı uygulayıcıları veya meraklıları için School of Data ile dokuz aylık bir ortak çalışmayı kapsıyor. Bu süre zarfında bursiyerler, School of Data’ın ağındaki ortak deneyimden yararlanan bireysel bir program hazırlamak için School of Data ile birlikte çalışarak yeni beceriler kazanma fırsatını elde edecek.

Şu özelliklere sahip adaylara öncelik verilecek:

Veri okuryazarlığı eğitimi almış ve alanında deneyime sahip olan,

Bu alanda çalışan bir kuruluştan referanslara sahip olan,

Belli bir sektör hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan ve alanda karşılaşılan veri okuryazarlığı sorunlarına ilgi duyan adaylar.

Veri Uzmanı Programı

Bu yıl ilk kez resmi olarak başlatılan Veri Uzmanı programı, stratejik olarak konumlandırılmış stratejik sivil toplum örgütlerinin veri odaklı projelerini yönetmek ve sunmak için uzmanlık alanlarında sosyal değişim getirme yeteneğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Veri Uzman Programı School of Data Fellowship’i tamamlamak üzere tasarlandı. Veri Uzmanlarının gösterişli teknik ve proje yönetimi becerileri ile, öğrencilerden daha üst düzey olması bekleniyor. Kurum, bu bireyleri seçilen ortak kuruluşlarla eşleştirerek, onları ağ ve ortakları aracılığıyla desteklemeyi sağlarken, dünyanın dört bir yanındaki temel sivil toplum örgütlerinde veri kullanımında belirleyici bir etki yaratmayı hedefliyor.

Bu program için şu özelliklere sahip adaylara öncelik verilecek:

School of Data’nın yerel ortaklarına teknik alanlarda ilgili, alanda tecrübe ve uzmanlığa sahip olmaları

Destekleyecekleri sivil toplum örgütünün faaliyet alanına güçlü bir ilgi göstermeleri

Etki yaratmak için 9 ay

İki program da Nisan-Aralık 2017 arasında uygulanacak ve ayda 10 güne kadar sürecek. Burs Programı, katılımcıların becerilerini geliştirip, bu alanda uzman, dünyanın dört bir yanından katılan üyelerle bir topluluk inşa etmeye odaklanırken, Veri Uzmanları Programı belirli bir projeyle bir sivil toplum kuruluşunu veya haber odasını destekleme ve eğitim üzerine yoğunlaşacak. Üyeler, çalışmalarını karşılamak için aylık 1.000 Dolar tutarında bir aylık ödenek alacak. Daha fazla varyasyona sahip bir planlama yapacak olan uzmanlar, program boyunca toplam 10 bin 500 Dolar tutarında bir ödeme alacaklar.

Anahtar Bilgiler: Burs Programı

Mevcut pozisyonlar: En fazla 10 kişilik kapasite mevcut

Son başvuru tarihi: 2 Nisan 2017

Süre: 15 Nisan 2017 – 31 Aralık 2017

Faaliyet düzeyi: Ayda 10 gün

Harcırah: Ayda 1000 Dolar

Anahtar Bilgiler: Veri Uzman Programı

Mevcut pozisyonlar: Uganda ve Tanzanya’da 2 uzman

Son başvuru tarihi: 2 Nisan 2017

Süresi: 15 Nisan 2017-31 Aralık 2017

Faaliyet düzeyi: Ayda 10 güne kadar

Ücret: Toplam 10.500 Dolar

Detaylı bilgi için tıklayınız.