AnasayfaGirişimcilik

Sosyal Girişimcilik: “Ankara Ekosistemini Yaratmak”

Sosyal Girişimcilik: “Ankara Ekosistemini Yaratmak”

“Ankara Ekosistemini Yaratmak” etkinliği 29 Nisan 2016 tarihinde TED Üniversitesi’nde Sosyal İnovasyon Merkezi ve SOGLA tarafından düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında genç sosyal girişimciler katılımcılar ile birlikte başarı hikayelerini ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirecekleri bir ortam oluşturulması planlanıyor. Programı ikiye ayrılan etkinlikte, ilk bölümde Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi Genel Koordinatörü Göksel Gürsel, sosyal girişimcilik üzerine halihazırda mevcut olan çalışmalarını ve gelecek planlarını aktaracak. Devamında genç girişimci olan Enver Çağrı Yıldırım (Bedesten), Yaşar Temiz (KÖY Projesi), Aysu Erdoğdu (Eşya Kütüphanesi) ve Mehmet Saraç (Hayat Sende Derneği)  sosyal girişimcilik hikayelerini katılımcılarla paylaşacak.

İkinci bölümde ise sektörler ve kurumlar arası ortaklıkta sosyal girişimcilik konusunda fikir alışverişi yapabilecekleri ve yeni çalışma modellerinin oluşturulmasının hedeflendiği yuvarlak masa toplantıları düzenlenmesi planlanıyor. Etkinlikte kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum temsilcileri, gençler ve akademisyenlerin olacağı bir katılım bekleniyor.