AnasayfaGirişimcilikKalkınma'nın Finansı

Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı, 25 Eylül tarihinde Ankara’da gerçekleşecek!

Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı, 25 Eylül tarihinde Ankara’da gerçekleşecek!

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ilan ettiği Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı‘nın bilgilendirme ve tanıtım toplantısı, 25 Eylül 2019 saat 11.00’de CoZone’da gerçekleştirilecek.

Peki, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında neler desteklenecek? 

1. Yeni Sosyal Girişim Bileşeni: Sosyal sorunların çözümü için çalışan ve yeni kurulmuş olan sosyal girişimlerin faaliyet gösterecekleri alanda kapasitelerinin artırılması desteklenecek!

2. Aracı Kurum Bileşeni: Sosyal girişimcilere hizmet veren üniversite, inovasyon merkezi ve kuluçka merkezi gibi aracı kurumların alandaki faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi desteklenecek!

3. Sosyal Girişim ve Sosyal Fayda Odaklı İşletme Bileşeni: Halihazırda sosyal sorunların çözümü için hizmet veren sosyal girişimler ile geliştirdikleri ürün ve hizmetler ile toplumsal sorunlara çözüm üreten sosyal fayda odaklı girişimler desteklenecek!

Program, Ankara Kalkınma Ajansı’nın iştirakçi ortağı olduğu Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın Açık Sahne etkinliğiyle devam edecektir.

Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, birlikler, kooperatifler, sosyal fayda odaklı işletmeler ve sosyal işletmelerin başvurabileceği programın kayıtları; internet üzerinden ve Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’nden (KAYS-PDF) 29 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek. 

Etkinlik Programı: 

10.30 – 11.00 Kayıt 

11.00- 12.30 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı Tanıtımı 

12.30 – 13.00 Soru-Cevap 

13.00 – 14.00 Öğle Yemeği 

14.00 – 14.15 Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı tanıtımı ve katılımcılarla etkinlik dizisi üzerine soru cevap 

14.15 – 15.30 Sosyal Girişimcilik ekosisteminden 5 dakikalık hikayeler 

15.30 – 16.00 Networking 

“Etkinliğe katılım için Eventbrite üzerinden kayıt yaptırılması gerekiyor.”

Program hakkında detaylı bilgiye ve başvuru rehberine Ankara Kalkınma Ajansı’nın web sitesinden ulaşabilirsiniz.