AnasayfaGirişimcilik

Üniversiteli Girişimci Dünya Finali İçin Bangkok’a Uçuyor

Üniversiteli Girişimci Dünya Finali İçin Bangkok’a Uçuyor

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Batuhan Karakuş, geliştirdiği Stubridge uygulaması ile Dünya Öğrenci Girişimci Ödülleri’de Türkiye’yi temsil edecek.

Dünyanın en önemli girişimcilik ödüllerinden biri olarak görülen Dünya Öğrenci Girişimci Ödülleri (GSEA – Global Student Entrepreneur Awards) lise veya üniversite öğrenimleri boyunca kendi işlerini geliştirmiş ve işleten lisans ve lisansütü öğrencilerin katılım gösterebileceği bir yarışmadır. Saint Louis Üniversitesi’nin 1998 yılında erken dönem girişimcileri desteklemek için başlattığı yarışma şu anda Entrepreneurs’ Organization (EO) bünyesinde gerçekleştirilmeye devam etmektedir.

Girişimlerin geliştirilmesi için gereken bağlantıları kurmayı hedefleyen yarışmada birinci seçilen öğrenci, medyada görünürlülük ve mentorluk hizmetleriyle beraber 20 bin dolar nakit para ödülü kazanacak.

Her ülkeden bir öğrencinin katılabildiği dünya finalinde yer alabilmek için 50 ülkeden 1.700 öğrenci başvuru yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Batuhan Karakuş da Türkiye temsilcisi olarak Bangkok’ta düzenlenecek finalde dünyanın dört bir yanından gelen girişimcilerle yarışacak.

Eğitim, Çevre ve Vizyon

Batuhan Karakuş’un finale kalan girişimi ise üniversite öğrencilerinin üniversite yaşamlarına dair konuşup bir araya gelebildikleri bir sosyal paylaşım uygulaması: Stubridge. Üniversitelerin öğrencilere katması gereken üç temelden -eğitim, çevre ve vizyon- yola çıkan Stubridge ile öğrenciler derslere ait tecrübeleri ve ders notlarını paylaşıp, üniversitelerin etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Üniversiteler-üstü bu paylaşım ağına sadece .edu uzantılı mail adresleri ile kayıt olunabiliyor.