AnasayfaDezavantajlı GruplarÇalışma Koşulları

Cinsiyet Ayrımının Ekonomiye Etkisi

Cinsiyet Ayrımının Ekonomiye Etkisi

Amerika Birleşik Devletleri Afrikan-Amerikalılar ve kadınların ekonomiye yapabilecekleri katkıyı olumlu noktaya getiremedi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan rapora göre; uzlaşmacı ekonominin en önemli getirisi yetenekleri en değerli olduğu alanda değerlendirmek. Amerika’nın politikaları ve tutumları işçilerin potansiyellerini yükselterek, para kazanmalarını ve büyümeye katkı koymalarını sağlıyor. Fakat bu faktörler hala bazı gruplara karşı kaygan bir zeminde, tıpkı kadınlar, Afrikan-Amerikan bireyler ve sabıka kaydı olanlar gibi.

Rapor, Afrikan-Amerikan bireylerin ve kadınların daha fazla çalışmaya teşvik edilmesini sağlayacak bir dizi politika değişikliğinin yapılmasını tavsiye ediyor. Okul öncesi eğitim, günlük bakım hizmetlerine erişim, ebeveynlerin ayrılması durumunda ödenekler gibi iyileştirmeler, çocuklarına bakmak için çalışamayan kadınların düzenli bir gelir elde etmelerine olanak sağlayabilir.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria yaptığı röportajda kadınların aynı anda hem bebek sahibi olup hem de patron olmalarının mümkün olabileceğini belirtti. Raporda da vurgulandığı üzere Amerika’daki yaşlılık sigortası halihazırda çalışabilecek olup çalışmamayı tercih eden ve sigortadan faydalanabilenlerin cezalandırılamaması programının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bugün Amerika’da yaşlılık maaşı alanlar işsizlik maaşı alanlardan daha fazla.

Raporun diğer önerileri içerisinde Afrikan-Amerikan bireyler için çalışma fırsatlarının geliştirilmesine odaklanılıyor. Siyahi Amerikanlar, beyaz Amerikanlara göre 6 defa daha fazla hapse giriyor; raporun bir diğer önemli noktası da sabıka kaydı olan işçilere karşı yapılan ayrımcılığın azaltılması konusu oluşturuyor.