Anasayfaİnsani YardımSosyal Yardımlar

Dünya Gıda Programı Ve Singularity Üniversitesi’nden Küresel Etki Mücadelesi

Dünya Gıda Programı Ve Singularity Üniversitesi’nden Küresel Etki Mücadelesi

Dünya Gıda Programı ve Singularity Üniversitesi, açlıkla mücadele için ‘Küresel Etki Mücadelesi’ başlattı. Dünya üzerindeki yoksulluğu bitirmek için Singularity Üniversitesi ile ortaklık kuran Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), 2030 yılına kadar açlıkla mücadele de kalıcı ve etkili yenilikler yapma çağrısı yayımladı.

Dünya Gıda Programı, açlık probleminin olmadığı bir dünya için en etkili yolun teknolojinin gücünü kullanmak olduğunu belirtiyor. Bu yüzden yapılan çözüm çağrısı kapsamında Silikon Vadisi’nde 9 haftalık Küresel Çözüm Programı için bir takım çalışması sunuyor. Bu takımda Singularity Üniversitesi’nde kurs görecek öğrenciler, üniversitenin teknoloji laboratuvarında çalışma ve şirketlerle iş birliği geliştirme imkanları bulacaklar.

Çağrı kapsamında yapılacak her yenilik ve iş birliği sayesinde bugün dünyamızı açlık ve yoksulluktan kurtarmanın temel yolunun teknoloji ile birlikte çözülebileceği belirtiliyor. Çözüm çağrısı kapsamındaki kursa girişimciler, teknoloji uzmanları, bilim insanları ve öğrenciler katılabilecek. Ayrıca bu meydan okuma çağrısı, dünyadaki yaratıcı insanlara fikirlerini uygulanmaya geçirme şansı da veriyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu